Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΕπιδίωξη του δήμου Αγ. Νικολάου είναι να βρεθεί τρόπος να βοηθήσει τους...

Επιδίωξη του δήμου Αγ. Νικολάου είναι να βρεθεί τρόπος να βοηθήσει τους δημότες να διαχειριστούν τα προβλήματα που προκύπτουν στους δασικούς χάρτες

Από

Ημερομηνία

Έκτακτη, μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ, για τους Δασικούς Χάρτες. Η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη – και αφορά το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τον υπερβολικό ζήλο των συντακτών των Δασικών Χαρτών οι οποίοι «πρασίνισαν» το Νομό Λασιθίου.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός είπε ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα που είναι πάρα πολύ σοβαρό, παρ’ όλο που ο Δήμος δεν έχει δυνατότητα άμεσης διόρθωσης όλων των ζητημάτων, αφού αυτό σχετίζεται με ιδιοκτησιακά θέματα. Επιδίωξη είναι να βρεθεί τρόπος να βοηθήσει τους δημότες να διαχειριστούν τα προβλήματα που προκύπτουν.

«Ζητούμε, λοιπόν, πλήρη ενημέρωση από τους αρμοδίους για το ζήτημα, όπως εξ άλλου πράξαμε και την προηγούμενη εβδομάδα για τα θέματα Υγείας. Προσκαλέσαμε γι’ αυτό το λόγο, να συμμετάσχουν, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, τον βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη, τον Διευθυντή Δασών Κρήτης που διετέλεσε και αν. συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Αναστ. Ιωάννου, τον αν. Διευθυντή Δασών Λασιθίου Εμμ. Κουδουμά, την αρμόδια υπάλληλο του Γραφείου των Δασικών Χαρτών της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου κ. Γοργονοπούλου, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ Μιχ. Χωραφά κ.α.

Υπάρχει μια πρόταση από πλευράς μας την οποία θα καταθέσουμε ώστε να βοηθήσουμε ουσιαστικά να μπορέσει ο κόσμος να διαχειριστεί τα επιμέρους ζητήματα που προκύπτουν», είπε ο κ. Ζερβός.

Ο Δήμαρχος είπε ότι «μέσα στο χρονικό διάστημα μέχρι τις 31-12-21 που θα πρέπει να κυρωθεί ο Δασικός Χάρτης, θα συλλεχθούν από το Δήμο τα απαραίτητα στοιχεία που θα υποβληθούν, ώστε να μπορέσουμε και εμείς με μια παρέμβασή μας να οδηγήσουμε στη βελτίωση των πραγμάτων».

 

Δείτε επίσης: Έντονη ανησυχία στον Άγιο Νικόλαο για τους δασικούς χάρτες, έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

 

Δείτε επίσης: Η διαδικασία των δασικών χαρτών για το νομό Λασιθίου δεν μπορεί να ακυρωθεί, τι αναφέρει ο Διευθυντής Συντονισμού και Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Πρόσφατα άρθρα