Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος Το δεύτερο πρωτόκολλο κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών επί αιγιαλού αφορά το ξενοδοχείο «Minos...

Το δεύτερο πρωτόκολλο κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών επί αιγιαλού αφορά το ξενοδοχείο «Minos Beach Art Hotel»

Από

Ημερομηνία

Το δεύτερο πρωτόκολλο κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών επί αιγιαλού αφορά το ξενοδοχείο «Minos Beach Art Hotel» στον Άγιο Νικόλαο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό εκτέλεσης των αμετάκλητων πρωτοκόλλων την εκτέλεση των οποίων ξεκίνησε ο εργολάβος στον οποίο έχει αναθέσει το έργο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ η αρχή είχε γίνει με την καθαίρεση πετρόχτιστου μαντρότοιχου τουριστικής μονάδας στη θέση «Παράδεισος» Ελούντας την περασμένη εβδομάδα και σειρά πήρε αυτή την εβδομάδα ο Άγιος Νικόλαος.

Πριν όμως εισβάλει στην πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα η μπουλντόζα του εργολάβου, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου επέλεξαν να ξεκινήσουν με δικό τους συνεργείο την καθαίρεση των αυθαιρέτων που περιγράφει το πρωτόκολλο, προφανώς γιατί έτσι ελέγχουν καλύτερα και προσεκτικότερα τον τρόπο εξέλιξης των εργασιών, αποτρέποντας πιθανές «παράπλευρες» φθορές.

Οι κατεδαφίσεις που θα γίνουν αφορούν ένα γεφυράκι, πλακοστρώσεις και άλλες κατασκευές που βρίσκονται εντός γραμμής αιγιαλού και λεπτομερώς περιγράφονται από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου επέλεξαν να προβούν από μόνοι τους στην κατεδάφιση που προβλέπει το πρωτόκολλο, πριν αναλάβει το συνεργείο του εργολάβου. Σε κάθε περίπτωση, την πρόοδο των εργασιών θα επιβλέπει κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ότι συνεχίζουν κανονικά και απομακρύνουν τις αυθαίρετες κατασκευές.

Απαντώντας στην ερώτηση αν είχε γίνει ενέργεια από πλευράς της επιχείρησης για αναστολή εκτέλεσης του πρωτοκόλλου, η κ. Κοζυράκη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχαν καταθέσει σχετική αίτηση στο δικαστήριο, πάντως μέχρι τη Δευτέρα δεν είχε εκδοθεί καμία προσωρινή διαταγή για αναστολή της εντολής κατεδάφισης. Εξ άλλου, πρόσθεσε, μια αίτηση δεν σημαίνει αυτόματα ότι επιτυγχάνεται και έκδοση απόφασης αναστολής, αφού και άλλα ξενοδοχεία είχαν καταθέσει αιτήσεις για προσωρινές διαταγές εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης που τα αφορούν, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν από τα δικαστήρια.

 

Δείτε επίσης: Αφαιρούνται κατασκευές από το ξενοδοχείο Minos Beach Art Hotel

Πρόσφατα άρθρα