Στην Εθνική ομάδα σκοποβολής ο Φ. Σηφάκης για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα I.P.S.C. ραβδωτού τυφεκίου Rifle
Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων
4η Σύνοδο Φόρουμ Κυκλικών Πόλεων στο Ηράκλειο
Στην Κρήτη το 8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιστημονικής Κατάδυσης
Βραβεύτηκε το St Nicolas Bay Resort Hotel & Villas
Ευπρεπίζεται ο παραλιακός δρόμος του Αγίου Νικολάου βάφονται τα κάγκελα, αλλάζουν οι λάμπες φωτισμού
Με Λασιθιώτικες πρωτιές και διακρίσεις τα «Καζαντζάκεια»
Διαπρέπει διεθνώς το ηλεκτρονικό σχήμα Teknovore – Δημιουργός του ο Γ. Κλώντζας (βίντεο)
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραλαβής από το Δήμο του ημιτελούς έργου κατασκευής του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίου Νικολάου
Παρεμβάσεις στις Δημοτικές Κοινότητες ολόκληρου του Δήμου Σητείας
Σκιές και Φως : Ξετυλίγοντας το νήμα της ψυχής

Εκπνέει η προθεσμία για να πληρωθούν τρεις φόροι

Τις τελευταίες δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 6,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Ειδικότερα την τελευταία από τις 8 συνολικά δόσεις του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι την Παρασκευή χιλιάδες φορολογούμενοι.

Σημειώνεται ότι εάν κάποιος δεν πληρώσει τη δόση, θα επιβαρυνθεί με μηνιαίο επιτόκιο 0,73% ενώ έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει το ποσό της δόσης, ακόμη και πριν αυτή καταστεί ληξιπρόθεσμη.

Μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει επίσης να πληρωθεί η τελευταία δόση του φόρου ακινήτων με την πλειονότητα των φορολογουμένων έχουν «σπάσει» τον ΕΝΦΙΑ σε 6 δόσεις. Ειδικότερα, από τους 6.264.235 φορολογούμενους οι 4,8 εκατομμύρια έχουν επιλέξει να πληρώσουν το φόρο ακινήτων σε 6 μηνιαίες δόσεις. Αντίστοιχα 682.573 φορολογούμενοι εξόφλησαν τον ΕΝΦΙΑ σε 1 δόση με τον μέσο φόρο να ανέρχεται μόλις στα 8,7 ευρώ, 217.328 ιδιοκτήτες πλήρωσαν σε 2 δόσεις με τον μέσο φόρο να φτάνει τα 25 ευρώ, 197.443 πολίτες πλήρωσαν σε 3 δόσεις με τον μέσο φόρο στα προσεγγίζει τα 35 ευρώ, 185.015 σε 4 δόσεις με μέσο φόρο τα 45 ευρώ, 180.971 σε 5 δόσεις με μέσο φόρο τα 55 ευρώ ενώ η πλειονότητα των φορολογούμενων, δηλαδή 4,8 εκατομμύρια επέλεξαν να εξαντλήσουν τον αριθμό των δόσεων με τον μέσο φόρο να ανέρχεται στα 525 ευρώ.

Επίσης, μέχρι την Παρασκευή περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας. Το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη δίμηνη παράταση που έδωσε, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα παρατείνει εκ νέου την προθεσμία για την πληρωμή τους, με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν πληρώσει ήδη τα τέλη κυκλοφορίας να πρέπει να το κάνουν τις επόμενες δύο ημέρες καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει από την επόμενη ημέρα να πληρώσουν τα διπλάσια τέλη κυκλοφορίας για να τα προμηθευτούν. Σημειώνεται μάλιστα ότι σε αντίθεση με τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος, η εφορία δεν δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να τα πληρώσουν σε δόσεις, εκτός εάν έχουν πιστωτική κάρτα. Ειδικότερα, σε δόσεις και μάλιστα σε 12 άτοκες μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μόνο όσοι έχουν πιστωτική κάρτα και μάλιστα εφόσον διαθέτουν το απαιτούμενο υπόλοιπο. Όσοι έχουν αποφασίσει να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους μέχρι και την Παρασκευή, μέσω της πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) mycar.

Πηγή: www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist