Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος Να παρέχει παράταση της προθεσμίας για τους δασικούς χάρτες ζήτησε ο βουλευτής...

Να παρέχει παράταση της προθεσμίας για τους δασικούς χάρτες ζήτησε ο βουλευτής Λασιθίου Μ. Θραψανιώτης

Από

Ημερομηνία

Στη χθεσινή τηλεσυνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου για το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι νέοι δασικοί χάρτες ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης αναφέρθηκε στην κοινωνική, οικονομική και αναπτυξιακή διάσταση του όλου ζητήματος ζήτησε από τον Λασιθιώτη υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη να πιέσει την κυβέρνηση να παρέχει παράταση της προθεσμίας, εκφράζοντας παράλληλα επιφύλαξη για το κατά πόσον η κυβέρνηση μπορεί, από την πίεση που δέχεται από την Ε. Ενωση, να κυρώσει τους Δασικούς Χάρτες.

Επεσήμανε, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ το διαρκές πρόβλημα που συναντούν μπροστά τους οι πολίτες της Κρήτης στην προσπάθεια να αποδείξουν την κυριότητα της ακίνητης περιουσίας τους, σημειώνοντας ότι σπάνια υπάρχουν συμβόλαια πριν το 1946 μιας και στην Κρήτη επικρατούσε ευρέως η μεταβίβαση με το «λόγω τιμής» και το καθεστώς της χρησικτησίας, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το σήμερα και το αύριο για την τύχη των ιδιοκτησιών αυτών.

Συμφώνησε με το γενικό πλαίσιο των προτάσεων του δημάρχου και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να συσταθούν με πρωτοβουλία του Δήμου επιτροπές από συμβούλους, μηχανικούς, δασολόγους στις οποίες να απευθύνονται οι πολίτες και μαζί με τη Δασική Υπηρεσία να μπορέσουν να έχουν ενημέρωση και συνδρομή για να υποβάλουν τις ενστάσεις τους.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός κάλεσε τον κ. Θραψανιώτη να καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή γιατί η κυβέρνηση δε χορηγεί παράταση της προθεσμίας, λόγω της πανδημίας, δεδομένου ότι λόγω τη κατάστασης υπολειτουργεί ο δημόσιος τομέας.

 

 

Δείτε επίσης: Ο Δασικός Χάρτης αμφισβητεί την ιδιοκτησία ιδιωτικών εκτάσεων, κραυγή αγωνίας και από το Δήμο Αγ. Νικολάου

Δείτε επίσης: 4.000.000 ευρώ θα πληρώσουν οι Λασιθιώτες μόνο σε παράβολα για τις ιδιοκτησίες τους που είναι δασικές

 

Δείτε επίσης: Ο Ι. Πλακιωτάκης θα μεταφέρει στην κυβέρνηση την αγωνία των Λασιθιωτών για τους δασικούς χάρτες

Πρόσφατα άρθρα