Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος Minos beach Art Hotel, Αμαζόνιος…..και Λασίθι

Minos beach Art Hotel, Αμαζόνιος…..και Λασίθι

Από

Ημερομηνία

Του Μανολη Πεπονη, Προεδρου του Εργατικου Κεντρου Λασιθιου

Είναι φορές που ορισμένα γεγονότα με ξεπερνούν σαν άνθρωπο και σαν Λασιθιώτη. Και τότε σκέπτομαι ότι μάλλον είχαμε αποδεχτεί, αρκετά πριν ειπωθεί ότι είμαστε «στου διαόλου τη μάνα». Με τις επιλογές μας διαχρονικά και τη στάση μας σε ότι έχει να κάνει με το τόπο μας, το Λασίθι.

Ποτέ όμως δεν υποστήριξα και δεν υποστηρίζω ότι μας «φταίνε οι κακοί άλλοι». Ο καθένας παίρνει για ότι παλεύει και αγωνιά. Και χάνει ότι επιτρέπει να του πάρουν, ΒΟΑΚ, Πανεπιστήμια κλπ., κλπ.

Μετά και την δημοσίευση των δασικών χαρτών όπου ο Νομός μας φαίνεται κατά 60% να είναι γεμάτος δάση (μακάρι να ήταν έτσι στην πραγματικότητα), θεωρώ ότι δεν μένει τίποτε άλλο, παρά να ζητήσομε την αδελφοποίηση με τον Αμαζόνιο. Θα υποδεχόμαστε αν μη τι άλλο πολλούς πράσινους τουρίστες αντί να προσελκύομε ανεμογεννήτριες…

Όσον αφορά την μεγάλη παραβατικότητα του Νομού σε σχέση με τις αυθαίρετες κατασκευές και γι’ αυτό ξεκινούν οι κατεδαφίσεις από το Λασίθι, θα πρότεινα για το νούμερο δυο στη σειρά κατεδαφίσεων, το Minos beach Art Hotel, να μην γκρεμιστεί μόνο το γεφυράκι και ξηλωθούν οι πλακοστρώσεις και οι αντιαισθητικοί-ξενόφερτοι φοίνικες! Για να αποδείξομε ότι έχουμε μετανοήσει και πράγματι συνεχίζομε να είμαστε φιλήσυχος Νομός και θέλομε να θεωρούμαστε υπόδειγμα και για την υπόλοιπη Κρήτη, να κατεδαφιστεί όλο το συγκρότημα!

Χωρίς αυτό, θα θυμηθούμε ξανά (έστω νοερά) τον Άγιο Νικόλαο, το ειδυλλιακό ψαροχώρι της δεκαετίας του 60 και την οικονομική δραστηριότητα του (πυρηνελαιουργία, τσικαλαριό, βιομηχανία χαρουπαλεύρων κλπ.).

Μανόλης Πεπόνης

Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου

Πρόσφατα άρθρα