Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος Θ. Κατάσος: "Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Γενικό Νοσοκομείο...

Θ. Κατάσος: “Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου”

Από

Ημερομηνία

Ο Συντονιστής Διευθυντής της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής Θεόδωρος Κατάσος αναλαμβάνει Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας μετά τα μέσα Μαρτίου στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αντικαθιστώντας τον Χάνι Μασούντ, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ.

Να σημειωθεί πως ο θεσμός του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας αφορά το πρόσωπο που αντικαθιστά ακόμα και τον Διοικητή όταν απουσιάζει. Το Νοσοκομείο έχει τη Διοικητική, τη Νοσηλευτική και την Ιατρική Υπηρεσία. Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας είναι το μόνο αιρετό πρόσωπο που αναδεικνύεται από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και εγκρίνεται από τα διοικητικά όργανα. Στη Διοικητική και Νοσηλευτική υπηρεσία οι επικεφαλής διορίζονται με αποφάσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου, αλλά στην Ιατρική η θέση είναι αιρετή.

Τα μεγάλα θέματα και οι προτεραιότητες για την επόμενη μέρα στο Νοσοκομείο είναι στη σκέψη του νέου Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, ο οποίος υποστηρίζει με ξεκάθαρο τρόπο πως «το Νοσοκομείο πρέπει να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν μπορεί να υπάρχει ούτε λεπτό χαμένο σε αντιπαραθέσεις ή κόντρες. Πρέπει να το στηρίξουμε για να προχωρήσει».

Ο κ. Κατάσος θεωρεί πως είμαστε σε μια περίοδο που είναι κρίσιμη και δεν υπάρχουν πολυτέλειες στον χώρο της δημόσιας υγείας να μην λύνονται τα προβλήματα που υπάρχουν και να σωρεύονται, αλλά να επιτυγχάνεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα. «Η κατάσταση της πανδημίας δεν αφήνει καθόλου περιθώρια. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά απ’ όλους μας για να στηρίξουμε το νοσοκομείο μας να προχωρήσει σε μια περίοδο που η πανδημία δοκιμάζει όλο το νομό», τονίζει.

Στο ερώτημα για τις τρεις προτεραιότητες που ο ίδιος βλέπει πως θα πρέπει να υπάρξουν για το ίδρυμα, ο κ. Κατάσος είναι σαφής και υποστηρίζει ως πρώτο ζήτημα την ενίσχυση της εμπροσθοφυλακής. «Η στήριξη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στην πανδημία του Κορονοϊού. Χρειάζεται να προσεχθούν και να ενισχυθούν με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να μπορέσουν να βγουν μπροστά και να παίξουν το ρόλο τους. Νομίζω δε πως πρέπει να αναζητήσουμε και να προσπαθήσουμε να βρούμε εφεδρείες, παρά το γεγονός πως είναι δύσκολο, διότι τώρα δεν έχουμε», σημειώνει.

Επίσης υπογραμμίζει ότι απαιτούνται ως επόμενες προτεραιότητες να υπάρξουν ενισχύσεις σε κρίσιμες ιατρικές θέσεις. «Σε δύο τμήματα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις. Το ένα είναι το αναισθησιολογικό του νοσοκομείου στο οποίο ελπίζουμε να βρούμε γιατρό να έρθει, γνωρίζοντας πως υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε όλη τη χώρα και το άλλο είναι η παθολογική κλινική. Κι εκεί το πρόβλημα είναι χρόνιο κι έχουν προκηρυχθεί θέσεις και στις δύο περιπτώσεις και ευελπιστούμε πως θα ευοδωθούν οι προσπάθειες που γίνονται», τονίζει ο κ. Κατάσος.

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα