Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος Τα πετρόκτιστα μονοπάτια και οι σκάλες στη λίμνη δεν κατασκευάστηκαν για να...

Τα πετρόκτιστα μονοπάτια και οι σκάλες στη λίμνη δεν κατασκευάστηκαν για να δοθούν σε χρήση στο ευρύ κοινό

Από

Ημερομηνία

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Τραντά αναφέρθηκε στην παρέμβαση στερέωσης των πρανών που έγιναν πρόσφατα στα πρανή νότια της λίμνης, εξήγησε ότι τα πετρόκτιστα μονοπάτια και οι σκάλες δεν κατασκευάστηκαν για να δοθούν σε χρήση στο ευρύ κοινό.

Ο χώρος θα παραμείνει προς το παρόν μη επισκέψιμος, γιατί απαιτείται πρόσθετη μελέτη και παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την ασφαλή κίνηση πεζών στα πρανή με τόσο μεγάλη κλίση, πιθανόν με τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων κλπ.

Η χρήση των μονοπατιών θα εξυπηρετήσει τον καθαρισμό και τη γενικότερη περιποίηση της πλευράς αυτής της λίμνης. Μάλιστα είπε ότι έχει γίνει και φύτευση για τον εμπλουτισμό του πρασίνου στην πλευρά αυτή.

Ερωτώμενος σχετικά με τη φύτευση δέντρων στη ανατολική πλευρά της λίμνης, από την οποία αφαιρέθηκαν οι φίκοι που ήταν φυτεμένοι για να ακολουθήσει η αρχιτεκτονική παρέμβαση με τοποθέτηση ενιαίου τύπου σκιάστρων κλπ., ο κ. Ζερβός απάντησε ότι η αρμόδια Υπηρεσία Πρασίνου έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για να εγκρίνει τη φύτευση συγκεκριμένων δέντρων, ώστε να μην προκληθεί με τα ριζικά συστήματά τους πρόβλημα στο πλακόστρωτο και τα υπόγεια δίκτυα. Μόλις καταστεί εφικτή η υπογραφή σύμβασης με τον εργολάβο που θα αναλάβει γενικότερα το έργο για την περιποίηση αστικού πρασίνου κλπ., θα συμπεριληφθεί και αυτή η φύτευση στις εργασίες που θα γίνουν κατά προτεραιότητα μέσα στην άνοιξη. Αν, όμως, προκύψουν γραφειοκρατικά κωλύματα και καθυστερήσεις λόγω και της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στο δημόσιο, τότε η φύτευση θα μετατεθεί για το ερχόμενο φθινόπωρο, κατέληξε.

Πρόσφατα άρθρα