Αρχική Σητεία Ρεπορτάζ Προβληματική ήδη η λειτουργία του τοπικού καταστήματος ΕΛΤΑ Σητείας-δύο εργαζόμενοι αποχώρησαν και...

Προβληματική ήδη η λειτουργία του τοπικού καταστήματος ΕΛΤΑ Σητείας-δύο εργαζόμενοι αποχώρησαν και ακολουθούν άλλοι δύο

Από

Ημερομηνία

Σημαντικό πρόβλημα καταγράφεται ήδη στην λειτουργία του τοπικού καταστήματος των ΕΛΤΑ της Σητείας, στο πλαίσιο του προγράμματος της εθελούσιας εξόδου που εφαρμόζεται και στην συγκεκριμένη  δημόσια επιχείρηση σε πανελλήνιο επίπεδο.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ από την 1η Μαρτίου, το τοπικό κατάστημα λειτουργεί με μείον δύο εργαζόμενους λόγω εθελουσίας και τον επόμενο μήνα ακόμα δύο θα αποχωρήσουν, μεταξύ των οποίων και ο Προϊστάμενος των ΕΛΤΑ Σητείας κ. Γιώργος Βερίγος.

Η εξέλιξη αυτή πρακτικά σημαίνει ότι εντός δύο μηνών, τέσσερα άτομα θα σταματήσουν να εργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος της εθελούσιας εξόδου. Τα ΕΛΤΑ Σητείας θα λειτουργούν επομένως με πολύ μειωμένο προσωπικό και συγκεκριμένα με δύο έκτακτους εργαζόμενους – ένα άτομο  στην θυρίδα κι ένα στην διανομή – και ένα μόνιμο ταχυδρόμο! Επίσης με ένα  ακόμα άτομο,  βοηθητικό προσωπικό που θα εργάζεται για 15 μήνες, έχοντας ξεκινήσει από  τον Δεκέμβριο του 2020.

Επί της ουσίας στην  υπηρεσία θα παραμένουν τρεις εργαζόμενοι  που θα πρέπει να καλύψουν τον όγκο εργασιών της  και να εξυπηρετήσουν όλη την πόλη της Σητείας, κάτι που εκτιμάται  ότι είναι αδύνατο να  γίνει  μόνο με αυτά τα άτομα.

Ερωτηθείς  σχετικά ο κ. Βερίγος  απάντησε ότι δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα αν θα ενισχυθεί η υπηρεσία με άλλο προσωπικό και με ποιο τρόπο αυτό θα γίνει,  είτε για να αντικαταστήσει τον ίδιο ως Προϊστάμενο είτε άλλο εργαζόμενο στην θυρίδα ή τη διανομή.

Αν  αυτό δεν συμβεί είναι αυτονόητο ότι τίθεται θέμα λειτουργίας της υπηρεσίας και φυσικά της εξυπηρέτησης των πολιτών. Ο όγκος των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο γραφείο του Ταχυδρομείου είναι πολύ μεγάλος για να μπορέσει να διεκπεραιωθεί με ένα  ή δύο άτομα και φυσικά ένας ταχυδρόμος δεν μπορεί να καλύψει πλήρως  όλη την πόλη της Σητείας.

Βέβαια στο πλαίσιο  του κεντρικού σχεδιασμού  που φαίνεται να υπάρχει,  η διανομή στη Σητεία θα γίνεται εκ περιτροπής, μία ημέρα την εβδομάδα στο κάθε τμήμα- από τα τέσσερα που έχουν οριστεί – του τομέα της Σητείας. Δηλαδή οι πολίτες του κάθε τμήματος θα λαμβάνουν την αλληλογραφία τους μία φορά την εβδομάδα με ότι αυτό συνεπάγεται, π.χ.  λήξη προθεσμίας λογαριασμών κι άλλες αρνητικές συνέπειες. Κι αυτό στην καλύτερη περίπτωση διότι  αν κάποιος από τους εργαζόμενους κάποια στιγμή ασθενήσει για παράδειγμα ή χρειαστεί να λάβει  άδεια που δικαιούται και δεν μπορεί να αντικατασταθεί για το χρονικό αυτό διάστημα, δεν θα υπάρχει εξυπηρέτηση – στο γραφείο ή τη διανομή – εκείνες τις ημέρες.

 

Παραμένουν τα πρακτορεία στα χωριά

Σε ότι αφορά τις τοπικές κοινότητες του Δήμου δεν φαίνεται να επηρεάζονται τα σημερινά δεδομένα αφού εξυπηρετούνται από τα τέσσερα πρακτορεία του ταχυδρομείου που υπήρχαν και εκτελούν τα αγροτικά δρομολόγια. Βέβαια επειδή το κάθε πρακτορείο έχει αναλάβει πολλά χωριά, η διανομή πάλι γίνεται εκ περιτροπής, δηλαδή τρεις ημέρες την εβδομάδα στα μεγάλα χωριά και δύο στα μικρότερα.

Το μεγάλο πρόβλημα λοιπόν εντοπίζεται εντός της πόλης – μαζί με τα περιαστικά – όπου θα πρέπει να συνεχίζουν να εξυπηρετούνται  περίπου 9.000 κάτοικοι. Με την μείωση του προσωπικού των ΕΛΤΑ Σητείας από χθες και επιπρόσθετα από τον επόμενο μήνα, η εξυπηρέτηση του κόσμου είναι εξαιρετικά δύσκολη υπό  αυτές τις συνθήκες.

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα