Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔιαμαρτυρία του συλλόγου εργαζομένων του Γ.Ν.-Κ.Υ  Νεαπόλεως

Διαμαρτυρία του συλλόγου εργαζομένων του Γ.Ν.-Κ.Υ  Νεαπόλεως

Από

Ημερομηνία

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γ.Ν.-Κ.Υ Νεαπόλεως, στο πλευρό του Ιατρικού Προσωπικού του ιδρύματος, αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει την αγανάκτηση του για τα τεκταινόμενα στα δυο διασυνδεόμενα ιδρύματα του Δήμου Αγίου Νικολάου, ΓΝΑΝ και Γ.Ν. – Κ.Υ. Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο».

Στο όνομα της πανδημίας ένα έτος τώρα αποδυναμώνεται σταδιακά και συνεχόμενα το Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεαπόλεως. Οι συνεχόμενες εξαναγκαστικές μετακινήσεις του Ιατρικού Προσωπικού του Διαλυνάκειου προς το ΓΝΑΝ και οι ολοένα αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας διατάραξαν την εύρυθμη λειτουργία του αρχικά και κατέληξαν στην πλήρη αποδυνάμωση του.

Η Π.Φ.Υ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) δεν υφίσταται πια. Στο όνομα της στήριξης της παθολογικής κλινικής και του ΤΕΠ του ΓΝΑΝ θυσιάστηκε η παροχή Π.Φ.Υ στον πληθυσμό ευθύνης του. Επιπρόσθετα, η Π.Φ.Υ. στον Άγιο Νικόλαο επιτελείτο μέχρι πρότινος από την ΤΟΜΥ Αγίου Νικολάου, στελεχωμένη από ιατρούς του Γ.Ν.-Κ. Y. Νεαπόλεως. Τώρα η ΤΟΜΥ εκτελεί καθήκοντα εμβολιαστικού κέντρου, λειτουργία εξόχως σημαντική και απαραίτητη. Ως εκ τούτου η λειτουργία του σαν φορέα Π.Φ.Υ έχει αποδυναμωθεί πλήρως.

Όλ αυτά σε μία εποχή που ο ρόλος του Οικογενειακού Γενικού Ιατρού, όσον αφορά την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, είναι καθοριστικός και αναμφισβήτητος (ιχνηλάτηση κρουσμάτων, διαχείριση φορέων και ελαφρώς νοσούντων κατ ‘οίκον, αποσυμφόρηση δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων φορέων υγείας). Συμπερασματικά, η Π.Φ.Υ ενώ όφειλε να πρωτοστατεί έχει στραγγαλιστεί. Σημειωτέον δε ότι και η λειτουργία του παθολογικού ιατρείου του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νεαπόλεως έχει εξίσου αποδυναμωθεί.

Ενώ το ιατρικό προσωπικό που έχει απομείνει στο «Διαλυνάκειο» προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει: ΤΕΠ, Εμβολιαστικό Πρόγραμμα, Π.Ι. (περιφεριακά ιατεία), ΤΟΜΥ (τοπική μονάδα υγείας), ΚΟΜΥ (κινητή μονάδα υγείας), ΚΟΝ (κατ οίκον νοσηλεία ογκολογικών ασθενών) και εφημερίες ο διοικητής αυθαίρετα παρεμβαίνει στο μηνιαίο πλανόγραμμα βάζοντας επιπλέον εφημερίες στα προαναφερθέντα τμήματα, παρακάμπτοντας θεσμοθετημένα όργανα όπως το Επιστημονικό Συμβούλιο, θέτοντας στον αέρα, για άλλη μία φορά, την λειτουργία του ιδρύματος. Αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης απαξίωσης και εργασιακής έντασης είναι να οδηγούνται στα πρόθυρα παραίτησης ιατροί του ιδρύματος.

Καταγγέλλουμε την αυταρχική διοίκηση του ΓΝΑΝ προς το ιατρικό προσωπικό του ιδρύματος μας και την απαξιωτική στάση απέναντι στην υποδιοικήτρια του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νεαπόλεως.

Καταγγέλλουμε την απαξιωτική στάση της 7ης ΥΠΕ προς τις εκκλήσεις μας για διάλογο η οποία επιδεικτικά δεν απαντάει σε κανένα αίτημα μας για συνάντηση/διάλογο.

Καταγγέλλουμε την εργασιακή εξουθένωση του Ιατρικού Προσωπικού του Νοσοκομείου και την αντιμετώπιση του σαν υπαλλήλους δεύτερης κατηγορίας χωρίς δικαίωμα επιλογής γνώμης και με στέρηση έκφρασης επιχειρημάτων μέσω των νόμιμα θεσμοθετημένων οργάνων του.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε αυθαίρετη και αυταρχική συμπεριφορά από την διοίκηση των ΓΝΑΝ που οδηγεί στην αφαίμαξη του ιατρικού προσωπικού του ιδρύματος με συνέπεια την πλήρη αποδυνάμωση του και την υπολειτουργία του.

Απαιτούμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του χώρου.

Είναι καιρός να ενημερωθεί η κοινωνία για τα τεκταινόμενα στον χώρο υγείας της περιοχής μας και ζητάμε την έμπρακτη στήριξη του κόσμου για την διατήρηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο επίπεδο που μας αξίζει.

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νεαπόλεως

Η Πρόεδρος

Γουλιδάκη Ειρήνη

Η Γραμματέας

Πατενταλάκη Κρυστάλη

 

Πρόσφατα άρθρα