Αρχική Άλλα νέα Υγεία Πόσο πολύ σταματούν τα εμβόλια την μετάδοση;

Πόσο πολύ σταματούν τα εμβόλια την μετάδοση;

Από

Ημερομηνία

Στο επόμενο χρονικό διάστημα, μας λένε οι ειδικοί επιστήμονες, θα συλλεχθούν όλα αυτά τα δεδομένα που θα μας βοηθήσουν να διευκρινίσουμε το βαθμό στο οποίο τα εμβόλια προστατεύουν από τη μετάδοση του κορονοϊού.

Για όλους αυτούς που εμφανίζονται ως αρνητές της πανδημίας αλλά γι’ αυτούς που αμφισβητούν τους εμβολιασμούς, τα μέχρι σήμερα στοιχεία είναι :

◼ Στην εγκριτική μελέτη του εμβολίου της Moderna φάνηκε ότι ο αριθμός των ασυμπτωματικών λοιμώξεων ήταν κατά 2/3 μικρότερος μεταξύ όσων έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου, συγκριτικά με όσους έλαβαν εικονικό εμβόλιο.

◼ Η εγκριτική μελέτη του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης/AstraZeneca έδειξε μείωση περίπου κατά το ήμισυ των ασυμπτωματικών λοιμώξεων μεταξύ των εμβολιασθέντων, συγκριτικά με τους μη εμβολιασθέντες.

«Ανεξάρτητα εάν τα εμβόλια μειώνουν ή όχι τους ασυμπτωματικούς φορείς, είναι πολύ πιθανό ότι τους καθιστούν λιγότερο λοιμογόνους, οπότε τελικά μειώνουν τη μετάδοση», τονίζουν καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε μια πρόσφατη προδημοσίευση από το Ισραήλ φάνηκε ότι το ιικό φορτίο ήταν πολύ χαμηλό μεταξύ των ατόμων που εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, αλλά στη συνέχεια μολύνθηκαν στο διάστημα μεταξύ δύο και τεσσάρων εβδομάδων μετά την πρώτη δόση.

Πρόσφατα άρθρα