Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικά«Φρούδα όνειρα για Γερμανούς το πασχαλινό τραπέζι στην Κρήτη»

«Φρούδα όνειρα για Γερμανούς το πασχαλινό τραπέζι στην Κρήτη»

Από

Ημερομηνία

Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής Deutsche Welle και διαβάζουμε ότι ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ είπε ότι λόγω της πανδημίας πρέπει να αποκλείονται τα ταξίδια το Πάσχα:

«Είμαι της άποψης» είπε στην Bild, «ότι οι αλήθειες πρέπει να λέγονται! Φέτος διακοπές το Πάσχα δυστυχώς δεν πρέπει να γίνουν», εφιστώντας την προσοχή στο ότι «μεγαλύτερη κινητικότητα θα μπορούσε να υπονομεύσει τις επιτυχίες στην καταπολέμηση της πανδημίας».

Στήριξη βρήκε από τον Καρλ Λάουτερμπαχ, ειδήμονα σε θέματα υγείας από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, που και αυτός είπε στην εφημερίδα Welt ότι «φέτος θεωρώ ότι δεν πρόκειται να κάνουμε διακοπές του Πάσχα. Οι εβδομάδες του Πάσχα θα πρέπει να χρησιμεύσουν για όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές για να αποφευχθεί η απειλή ενός τρίτου κύματος με τις επικίνδυνες μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Εάν αυτό επιτευχθεί, δεν θα πρέπει η επιτυχία να καταστραφεί στις διακοπές».

Η Ένωση Ανεξάρτητων Επιχειρηματιών Ταξιδιών επέκρινε τις δηλώσεις αυτές και χαρακτήρισε τα λεγόμενα  «παντελώς πρόωρα και μη κατανοητά. Δεν είναι τα ταξίδια που ωθούν προς τα πάνω τα κρούσματα. Εξαρτάται από τη συμπεριφορά του καθενός, ανεξαρτήτως εάν βρίσκεται στο Βερολίνο ή στις Βαλεαρίδες»… ή στην Κρήτη, θα προσθέσουμε εμείς.
ΛΕΩΝ.Κ.

Πρόσφατα άρθρα