Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη
Γ. Μανουσάκης: Το Λασίθι γράφει ιστορία και στέλνει δυνατό ‘μήνυμα’ για την Υγεία, δεν θα το βάλουμε κάτω (βίντεο)
Κλαδέματα και καθαρισμοί στο Καθολικό μέχρι το Μπουρούνι (βίντεο)
Βίντεο από τροχαίο στον ΒΟΑΚ
«Μιλάμε για τα δόντια» Δράση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Νεάπολης
Ενημέρωση των εθελοντών για τη δράση «Colour your Day for Autism»
Αυξημένες τιμές στη Κρήτη των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου
Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας!
Kρήτη: Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης – Τι να προσέξουν οι πολίτες
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
«Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία»

FBI-NSA: Οι ρατσιστές εξτρεμιστές και οι οργανωμένες πολιτοφυλακές, οι σημαντικότερες απειλές για την εσωτερική ασφάλεια

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν σήμερα ότι οι εξτρεμιστές με ρατσιστικά κίνητρα και οι εξτρεμιστικές πολιτοφυλακές συνιστούν τις πιο δυνητικά θανατηφόρες τρομοκρατικές απειλές, σημειώνοντας ότι οι απειλές αυτές ενδέχεται να αυξηθούν φέτος.

Η εκτίμηση αυτή εκδόθηκε από το Γραφείο της Διευθύντριας Εθνικών Πληροφοριών. Σύμφωνα με το κείμενο, οι ρατσιστές εξτρεμιστές είναι πιο πιθανόν να πραγματοποιήσουν σοβαρές επιθέσεις εναντίον πολιτών, ενώ τα μέλη των οργανωμένων πολιτοφυλακών συνήθως βάζουν στο στόχαστρό τους την αστυνομία, κυβερνητικούς υπαλλήλους και κτίρια.

Οι υπηρεσίες που συνέταξαν την έκθεση (μεταξύ αυτών ήταν το FBI, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (NSA) και το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας, λένε ότι οι εγχώριοι εξτρεμιστές που προωθούν την υπεροχή της λευκής φυλής ενδέχεται να είχαν ανησυχητικές επαφές με ξένους εξτρεμιστές. Ένας μικρός αριθμός Αμερικανών ταξίδεψε στο εξωτερικό για να δικτυωθεί με ξένες οργανώσεις.

Άλλες εγχώριες εξτρεμιστικές ομάδες που ανησυχούν τις κυβερνητικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν τους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος, εκείνους που διαδηλώνουν κατά των αμβλώσεων, τους αναρχικούς και εκείνους που αυτοαποκαλούνται κυρίαρχοι πολίτες και «πιστεύουν ότι δεν τους αγγίζουν η κυβερνητική εξουσία και οι νόμοι».

Οι πρόσφατες πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις –όπως οι ισχυρισμοί του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των υποστηρικτών του περί απάτης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας της Covid-19, οι ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο και οι θεωρίες συνωμοσίας– «σχεδόν σίγουρα θα ωθήσουν» ορισμένους εγχώριους εξτρεμιστές οι οποίοι θα προσπαθήσουν «να εμπλακούν σε βίαια επεισόδια αυτή τη χρονιά», προστίθεται στην έκθεση.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist