Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΑναστάτωση και φόβοι για κανόνια στην τουριστική αγορά

Αναστάτωση και φόβοι για κανόνια στην τουριστική αγορά

Από

Ημερομηνία

Αναστάτωση προκαλεί στους τουριστικούς παράγοντες της Βόρειας Ελλάδας αλλά και της Κρήτης ο θάνατος του Μπόρις Μουζενίδη.

Ο ισχυρός άνδρας του ρωσικού πρακτορείου είχε ταξιδέψει σε έκθεση τουρισμού στη Μόσχα πριν λίγες μέρες, αλλά δεν επέστρεψε με τους υπόλοιπους πράκτορες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κόλλησε κορονοϊό στη ρωσική πρωτεύουσα και πέθανε από επιπλοκές του σε κλινική στη Μόσχα.

Το γεγονός προκαλεί ήδη έντονο προβληματισμό στους τουριστικούς παράγοντες που είχαν σχέση με το πρακτορείο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το άνοιγμα σε τουριστικές επιχειρήσεις και ξενοδόχους στην Κρήτη είναι σημαντικό.

«Είναι αλήθεια πως αρκετοί συνάδελφοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους αναφέροντας πως υπάρχουν ανοικτοί λογαριασμοί και φοβούνται κανόνια. Χρειάζεται ψυχραιμία και σωστή διαχείριση τώρα», επισημαίνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Μιχάλη Ατσαλάκη ο Πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδοχείων της χώρας Γιώργος Πελεκανάκης, κληθείς να σχολιάσει την ανησυχία που εκφράζουν ήδη στελέχη του τουρισμού.

 

 

Κυρίαρχη μορφή στον τουρισμό από τη Ρωσία

Ο επιχειρηματίας του τουρισμού και πρόεδρος του ομίλου Mouzenidis Travel, Μπόρις Μουζενίδης, ήταν μια από τις κυρίαρχες μορφές στον χώρο του εισερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία στην Ελλάδα.

Με ανακοίνωσή τους στην επίσημη σελίδα του ομίλου στο Facebook, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Μπόρις Μουζενίδη, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1961. «Ο πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μάς δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Έδρα της εταιρείας Mouzenidis Travel, από τα πρώτα της βήματα μέχρι και σήμερα, είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ, όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της, «πλέον λειτουργούν πολυάριθμα υποκαταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, όπως η Αθήνα, η Πιερία, η Χαλκιδική, η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Θάσος και η Ζάκυνθος». Τον όμιλο Mouzenidis αποτελούν -μεταξύ άλλων- οι εταιρίες Mouzenidis Travel, Ellinair (αεροπορική εταιρεία), Grekodom Development (Μεσιτική, κατασκευαστική εταιρία ακινήτων) και CargoService & Representations (εταιρεία διαμεταφοράς εμπορευμάτων δια αέρος αλλά και οδικώς)._

 

Πρόσφατα άρθρα