Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΠολιτιστικές εκδηλώσεις στο δήμο Αγίου Νικολάου την εποχή του κορωνοϊού, ελπίζεται το...

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο δήμο Αγίου Νικολάου την εποχή του κορωνοϊού, ελπίζεται το καλοκαίρι να αρχίσουν σιγά – σιγά κάποιες εκδηλώσεις

Από

Ημερομηνία

Η αβεβαιότητα και ρευστότητα που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού, εμποδίζει τον προγραμματισμό συγκεκριμένων εκδηλώσεων σε ορισμένο χρόνο, εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Λευτέρης Ραφαϊλάκης, ενημερώνοντας το Δ.Σ. του Οργανισμού για τον προγραμματισμό των φετινών εκδηλώσεων.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ πιο «ώριμο» ως προς την προετοιμασία, είναι ο αγώνας SUP (όρθια κωπηλατοσανίδα) και γίνεται συνεννόηση μεταξύ ΠΑΟΔΑΝ και ΔΑΕΑΝ, μήπως και καταστεί δυνατόν ο αγώνας να γίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Έχει μάλιστα γίνει πρόταση από εταιρεία οργάνωσης αγώνων, να γίνει παράλληλα και αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, είπε ο κ. Ραφαϊλάκης, εξηγώντας ότι υπάρχει συνάφεια στους δυο αγώνες και συνδυαζόμενοι θα στηρίξουν καλύτερα τη διήμερη διοργάνωση. Το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΝ ομόφωνα συμφώνησε με τη διοργάνωση 3-4 Ιουλίου των δύο αυτών αγώνων.

Ως απλή σκέψη παρέθεσε τη διοργάνωση του «cliff diving», στη λίμνη, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου, χωρίς, όπως τόνισε, να υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο, αφού τα ισχύοντα δεδομένα της πανδημίας, μέχρι στιγμής εμποδίζουν οποιοδήποτε χρονικό προσδιορισμό για τέτοιες διοργανώσεις.

Αναφέρθηκε επίσης στον στόχο του ΠΑΟΔΑΝ να διοργανώσει φέτος για δεύτερη χρονιά το «Μεραμπελλιώτικο Σεργιάνι», που πέρυσι ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές και επιτυχία για όσο χρόνο έλαβε χώρα, πριν την επιβολή μέτρων που το διέκοψαν.

 

Εκδηλώσεις με πρωτόκολλα

Ο αντιδήμαρχος Χάρης Αλεξάκης είπε ότι στόχος του Δήμου και του ΠΑΟΔΑΝ είναι φέτος να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις, έχοντας μια εμπειρία από την εφαρμογή των πρωτοκόλλων προστασίας από τον covid19, μέχρι σήμερα. Τα αθλήματα της θάλασσας, έγιναν πέρυσι και εφαρμόζονται υγειονομικά πρωτόκολλα. Εξ άλλου είναι δρώμενα που πρέπει να ενισχυθούν και οι προτεινόμενες εκδηλώσεις στη θάλασσα, έχουν μεγάλη πιθανότητα να υλοποιηθούν, είπε. Αντίθετα, όσον αφορά το «cliff diving» – εκδήλωση με ευρεία προβολή που προσελκύει μέγα πλήθος θεατών, είναι, όπως τόνισε, μάλλον δύσκολο να πραγματοποιηθεί, γιατί δεν θα μπορεί να ελεγχθεί ως προς την αποφυγή του συνωστισμού.

Υπάρχει διάθεση να γίνει φέτος το «Φεστιβάλ Πλατείας» που δεν έγινε πέρυσι, γιατί φέτος υπάρχει καλύτερη γνώση για την εφαρμογή των αναγκαίων υγειονομικών πρωτοκόλλων, είπε ο κ. Αλεξάκης, συμπληρώνοντας ότι εξετάζονται, ποιες άλλες εκδηλώσεις μπορούν να επιλεγούν και να γίνουν φέτος, τηρώντας αυστηρούς κανόνες για την προστασία του κόσμου από την πανδημία. Ανέφερε ενδεικτικά, ότι θεατρικά έργα και συναυλίες μπορούν να παρουσιαστούν σε χώρους, με καθορισμένες θέσεις για τους θεατές.

Επιφυλάχθηκε να φέρει σε επόμενη φάση πιο ολοκληρωμένη πρόταση για το «Φεστιβάλ Κινηματογράφου», σε συνεργασία με την εταιρεία με την οποία ξεκίνησε από πέρυσι το φθινόπωρο η επεξεργασία της διοργάνωσης.

Εξέφρασε την ευχή και ελπίδα από το ερχόμενο καλοκαίρι να αρχίσουν δειλά – δειλά να ξεκινήσουν να γίνονται κάποιες εκδηλώσεις. Ήδη, όπως είπε, έχουν γίνει κρούσεις για να τους αγώνες « Βeach Volley», αλλά είναι άγνωστο αν και πως θα μπορούσε να διοργανωθεί κάτι τέτοιο, υπό τις επικρατούσες συνθήκες και περιορισμούς, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου και του ΠΑΟΔΑΝ, για κάλυψη των δαπανών μεγάλων εκδηλώσεων.

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα