Αρχική Σητεία Ρεπορτάζ Διαμαρτυρία των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Από

Ημερομηνία

Διεκδικώντας ένα δημόσιο καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία συμμετέχουν στην 48ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 6 και 7 Απριλίου, που από κοινού προκηρύχτηκε από την ΠΟΣΕ –ΙΚΑ και την ΠΟΠΟΚΠ.

Σε  επίπεδο Νομού Λασιθίου η συμμετοχή των εργαζομένων σήμερα στην απεργία είναι μεγάλη σε ποσοστό όπως ανέφερε με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου κ Παύλος Χριστοδουλάκης.

Οι εργαζόμενοι  λένε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης «το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αφορά ολόκληρη την κοινωνία όχι μόνο τους εργαζόμενους» τόνισε ο κ Χριστοδουλάκης.

Όπως πρόσθεσε, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού, η κυβέρνηση στοχεύει στην παραχώρηση της έκδοσης συντάξεων στους ιδιώτες, λογιστές και δικηγόρους. Με την κατάθεση στη Βουλή όπως τόνισε του σχεδίου νόμου, οι δύο Ομοσπονδίες θα κινηθούν νομικά σε επίπεδο ΣτΕ «διότι το θεωρούμε αντισυνταγματικό. Θεωρούμε ότι υποχρέωση του κράτους είναι να εξασφαλίζει και να παρέχει την σύνταξη στον εργαζόμενο.»

Σε σχετική ανακοίνωση Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου αναφέρει μεταξύ άλλων:

  • Διεκδικούμε Δημόσιο, Καθολικό, Υποχρεωτικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Άμεσες προσλήψεις με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων εργασίας από μόνιμο προσωπικό και ειδική πρόνοια για τους πρόσφατα απολυμένους συμβασιούχους συναδέλφους μας.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, ώστε να σταματήσει πια η «ομηρεία» του φορέα μας από τις διαθέσεις των εκάστοτε εργολάβων των συνεργείων καθαριότητας, κι επισταμένη μέριμνα για την υγιεινή και την καθαριότητα των χώρων εργασίας μας και των χώρων υποδοχής του συναλλασσόμενου κοινού, κάτι που είναι αυτονόητη απαίτηση, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας.
  • Αντικατάσταση των απαρχαιωμένων (από το 1998) υπολογιστών μουσειακού επιπέδου, με σύγχρονους που θα διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Συνέχιση της προσπάθειας για περαιτέρω εμπλουτισμό των ήδη υφιστάμενων ψηφιακών εφαρμογών, με νέες.
  • Επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2021, η αυτοματοποιημένη ψηφιακή έκδοση των συντάξεων, στα πλαίσια του συστήματος  Ατλας. Ενοποίηση όλων των πληροφοριακών συστημάτων στον  e-ΕΦΚΑ.
  • Δημιουργία ενιαίου κανονισμού ασφάλισης και παροχών, διαφορετικά η ενοποίηση των ταμείων είναι άνευ ουσίας και σημασίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα