Αρχική _Τοπικά νέα «Εναλεία»: 4 μηχανότρατες του Αγ. Νικολάου καθαρίζoυν τις θάλασσές μας (βίντεο)

«Εναλεία»: 4 μηχανότρατες του Αγ. Νικολάου καθαρίζoυν τις θάλασσές μας (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Η Οργάνωση Εναλεία ξεκίνησε το 2016 από τον Λευτέρη Αραπάκη, ως η πρώτη σχολή επαγγελματικής αλιείας στην Ελλάδα. Πολύ σύντομα συνειδητοποιήθηκε ότι οι αλιείς βγάζουν, εκτός από ψάρια, και πολλά πλαστικά στα δίχτυα τους. Έτσι γεννήθηκε η δράση Mediterranean Clean Up, η οποία αφορά τη συλλογή πλαστικών από τη θάλασσα σε συνεργασία με επαγγελματίες αλιείς.

Σήμερα η «Εναλεία» έχει αναλάβει το νέο ρόλο να εκπαιδεύει και να δίνει κίνητρο στους αλιείς να μαζεύουν τα πλαστικά από τη θάλασσα, επιτρέποντας έτσι στα αποθέματα ψαριών και στα οικοσυστήματα να ανακάμψουν

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

Η Οργάνωση Εναλεία συνεργάζεται και με τις μηχανότρατες του Αγίου Νικολάου που δραστηριοποιούνται στον κόλπο του Μεραμπέλλου και ο υπεύθυνος του προγράμματος (operations manager ) κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος μας ενημέρωσε με περισσότερα στοιχεία:

Με ποιες τράτες συνεργάζεται η Εναλεία στον Άγιο Νικόλαο;
«Στον Άγιο Νικόλαο συνεργαζόμαστε με τέσσερα αλιευτικά, των οικογενειών Κουκουράκη και Κοκολάκη, με τοπική συντονίστρια την Μαριαλένα Κρυονοπούλου».

Μέχρι σήμερα πόσα υλικά έχουν αλιευθεί;
«Τα διάφορα θαλάσσια πλαστικά τα οποία έχουμε «αλιεύσει» από τη θάλασσα αγγίζουν περίπου τους 3.5 τόνους από την αρχή του έτους στην Κρήτη…».

«Τι ακριβώς κάνετε τα υλικά αυτά;»
«Σε συνεργασία με πιστοποιημένες εταιρείες ανακύκλωσης, μεταφέρονται σε συγκεκριμένους χώρους, όπου αναλύονται ώστε, αν είναι δυνατόν, να αξιοποιηθούν όλα…».
♦ Αναλυτικο ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα