Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος Στον Άγιο Νικόλαο την Κυριακή ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το...

Στον Άγιο Νικόλαο την Κυριακή ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το θέμα των δασικών χαρτών

Από

Ημερομηνία

Τον Άγιο Νικόλαο θα επισκεφτεί την Κυριακή 11 Απριλίου ο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας για το θέμα των δασικών χαρτών.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ οι έξι μήνες παράταση που δόθηκαν για τους δασικούς χάρτες θα λειτουργήσουν προσθετικά στις 100 μέρες προθεσμία που είχαν αρχικά δοθεί για να γίνουν ενστάσεις, όπως διευκρίνισε χθες ο κ. Σκρέκας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η προθεσμία αυτή μετατίθεται μέχρι το τέλος του έτους, στοιχείο που αφήνει να εννοηθεί πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει κάθε περιθώριο και να πείσει τους Κρητικούς πως πρόθεση της δεν είναι να θίξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Για τα πρόδηλα σφάλματα με κτίσματα που χαρακτηρίζονται εν μέρει δασικά, όπως άλλωστε και αγροτικές εκτάσεις, δρόμοι αλλά και παραλίες, ο υπουργός επισήμανε ότι δεν απαιτείται πλέον καμία ενέργεια από τον πολίτη για τη διόρθωση σφαλμάτων, καθώς το Υπουργείο φέρνει σχετική ρύθμιση που θα ξεκαθαρίσει το θέμα.

«Υπάρχουν λάθη που μπορεί να έγιναν από το μελετητή ή τη διοίκηση αλλά θα υπάρξει αντιμετώπιση. Η φρυγανώδης βλάστηση που δεν προδίδει δασικό χαρακτήρα σε μία έκταση είναι λάθος να περιλαμβάνεται. Παρότι ήταν ρητές οι οδηγίες της κεντρικής διοίκησης, δηλαδή του υπουργείου, παρόλα αυτά φαίνεται ότι σε κάποιες μελέτες και σε κάποιες περιφερειακές διοικήσεις, με την ανάρτηση των χαρτών υπάρχουν εκτάσεις που πιθανόν δεν έπρεπε να έχουν χαρακτήρα δασικό αλλά χορτολιβαδικό επειδή καλύπτονται από βραχώδη ή θαμνώδη βλάστηση. Αυτό θα διορθωθεί», είπε ο κ. Σκρέκας.

Η επίσκεψη του υπουργού στην Κρήτη ξεκινά από τα Χανιά την Παρασκευή, 9 Απριλίου.

  • 11.30-12.30: Συνάντηση με Περιφερειάρχη Κρήτης, Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Δήμαρχοι Νομού Χανίων και Διευθύντρια Δασών.
  • 12.30-13.30: Σύσκεψη με Εκπροσώπους Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Αγροτικών Συλλόγων.
  • 13.30-14.30: Γεωτεχνικό & Τεχνικό Επιμελητήριο Χανίων και Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων.
  • 14.30: Δηλώσεις ΜΜΕ.

(Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας)

Θα ακολουθήσει το Σάββατο επίσκεψη του Υπουργού στο Ρέθυμνο και την Κυριακή θα επισκεφτεί το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα