Η περιποίηση του παραλιακού δρόμου
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της
Οι κέδροι της Χρυσής συνεχίζουν να ξηραίνονται
Ο Άγιος Νικόλαος έτοιμος για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας -συνέντευξη τύπου (βίντεο)
Πρόσκληση στην Τελετή Υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στον Άγιο Νικόλαο
ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 21 Μαΐου
Τραγική είναι και η κατάσταση και στο νοσοκομείο Σητείας
Για ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών οι πυροβολισμοί στον Αγ. Νικόλαο
Η εκθετική ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι τελικά ανθρωποκεντρική; ομιλία στην Ιεράπετρα (βίντεο)

Η πρώτη πτήση στον πλανήτη Άρη με ρομποτικό ελικόπτερο! – Πανηγυρίζουν στη NASA

Η πρώτη πτήση στον πλανήτη Αρη είναι γεγονός. Την πραγματοποίησε το ρομποτικό ελικόπτερο Ingenuity της NASA, όπως ανακοίνωσε η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα μικρό drone που απογειώθηκε και προσγειώθηκε επιτυχώς. Ειναι η πρώτη ελεγχόμενη πτήση σε κάποιον άλλον πλανήτη. Το Ingenuity βρέθηκε πάνω από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη για λιγότερο από ένα λεπτό.

Η επιβεβαίωση ήρθε μέσω δορυφόρου στον Άρη που μετέφερε τα δεδομένα του ελικόπτερο πίσω στη Γη. Σύμφωνα με το BBC, η διαστημική υπηρεσία υπόσχεται πιο περιπετειώδεις πτήσεις τις επόμενες ημέρες. Χειροκροτήματα και πανηγυρισμοί σημειώθηκαν στη NASA όταν επιβεβαιώθηκε η επιτυχία της πτήσης του ελικοπτέρου. πτήσης στον Άρη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ λεπτή, μόλις στο 1% της πυκνότητας σε σχέση με τη Γη, κάτι που δυσκολεύει τις πτήσεις. Το Ingenuity σχεδιάστηκε επομένως εξαιρετικά ελαφρύ και έχει τη δυνατότητα να περιστρέφονται οι έλικες εξαιρετικά γρήγορα – με πάνω από 2.500 περιστροφές ανά λεπτό.  Η ελπίδα είναι ότι αυτή η αρχική επίδειξη θα μπορούσε τελικά να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εξερευνούμε μερικούς απόμακρους πλανήτες. Η NASA έχει ήδη εγκρίνει την αποστολή ελικοπτέρου στον Τιτάνα, το φεγγάρι του Κρόνου. Το Dragonfly, όπως είναι γνωστή η αποστολή, αναμένεται να φτάσει στον Τιτάνα στα μέσα της δεκαετίας του 2030.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist