Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΗ μικρή αλλά ωραιότατη αμμουδιά δυτικά της μεγάλης παραλίας του Αλμυρού

Η μικρή αλλά ωραιότατη αμμουδιά δυτικά της μεγάλης παραλίας του Αλμυρού

Από

Ημερομηνία

Προ ημερών αναφερθήκαμε σε κάποιες -σχετικά εύκολες- παρεμβάσεις στη διαδρομή από την παραλία του Γαργαδόρου μέχρι το ποτάμι του Αλμυρού. Θα πρέπει να προσθέσουμε -και μας το επεσήμαναν- και τη μικρή παραλία που έχει δημιουργηθεί δυτικά της μεγάλης παραλίας του Αλμυρού.

Ό,τι βλέπουμε είναι ό,τι έχει απομείνει από την περίοδο κατασκευής της Μαρίνας του Αγίου Νικολάου. Τότε φτιάχτηκε χώρος για την κατασκευή των τεραστίων μπλοκ και δημιουργήθηκε μια μικρή προβλήτα για τη φόρτωσή τους. Η Μαρίνα τέλειωσε και η εγκατάλειψη του σημείου, σε συνδυασμό με τη δύναμη της θάλασσας, κατέστρεψε την πρόχειρη προβλήτα, μπλόκια της οποίας διακρίνουμε ακόμα στην επιφάνεια της θάλασσας.

Αποτέλεσμα των έργων αυτών είναι η δημιουργία μιας ακόμα μικρής, αλλά ωραιότατης παραλίας. Το θέμα είναι τι παρέμβαση μπορούμε -και επιτρέπεται- να κάνουμε, ώστε να διαμορφωθεί κάπως ο χώρος και να γίνει πιο σωστά προσβάσιμος. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί ειδική άδεια αν καθαρίσουμε και αν μετακινήσουμε πιο πίσω τις μεγάλες πέτρες που βλέπουμε επάνω στην αμμουδιά. Μελλοντικά βέβαια θα πρέπει οι αρμόδιοι και οι ειδικοί να μας παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη μελέτη παρέμβασης όλου του χώρου. Της «πλατείας» πριν την παραλία, της μικρής χερσονήσου και της μικρής αμμουδιάς.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα