Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤην Τρίτη θα εορταστεί στον Άγιο Νικόλαο η Ημέρα Εθνικών Αγώνων και...

Την Τρίτη θα εορταστεί στον Άγιο Νικόλαο η Ημέρα Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης

Από

Ημερομηνία

Την Τρίτη 11 Μαϊου 2021 θα εορταστεί η Ημέρα Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης και όχι την Κυριακή όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Η αλλαγή ημερομηνίας κρίθηκε αναγκαία  καθόσον την αρχική ημερομηνία της Κυριακής 9η Μαΐου,  συνέπιπτε ο Εορτασμός της επετείου της Ηρωικής εξόδου των Γυναικόπαιδων & των Αμάχων από το Σπήλαιο της Μιλάτου με τον εορτασμό της  Ημέρας Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης, και προκειμένου να διευκολυνθούν οι προσκεκλημένοι εκ/ποι της Κυβέρνησης, Περιφέρειας, Εκκλησίας, Δήμων, φορέων, συλλόγων, σωματείων  και οι πολίτες που το επιθυμούν  να συμμετάσχουν απρόσκοπτα στους παραπάνω εορτασμούς.

Η 9η Μαΐου ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενής τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς, και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Το πρόγραμμα εορτασμού της Τρίτης 11 Μαϊου στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, τον Άγιο Νικόλαο, περιλαμβάνει τα εξής:

10:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

– Κατάθεση Στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου, την Λιμενάρχη Αγίου Νικολάου, τον Διοικητή Πυροσβεστική Υπηρεσίας, εκπροσώπους κομμάτων, αντιστασιακών οργανώσεων, αναπηρικών οργανώσεων.

– Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας.

– Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Γεώργιος Ξένος

Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων. Ως εκ τούτου οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Η Δοξολογία θα τελεστεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ., με ανώτατο όριο τα 20 άτομα.

 

Πρόσφατα άρθρα