Αρχική_Τοπικά νέαΓιορτάστηκε στον Άγιο Νικόλαο η Ημέρα Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης (βίντεο)

Γιορτάστηκε στον Άγιο Νικόλαο η Ημέρα Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Η Ημέρα Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης εορτάστηκε στον Άγιο Νικόλαο το πρωινό της Τρίτης 11 Μάϊου. Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού, στις 10 η ώρα το πρωί της Τρίτης 11 Μάϊου τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος κ. Σοφία Μηλιώνη:
«Η υπόμνηση του κοινού αγώνα για την ελευθερία, του αγώνα ενάντια στον ρατσισμό και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης υπόστασης, μπορεί να αποτελέσει μια κοινή παρακαταθήκη, ένα κοινό σημείο συνάντησης με την ιστορική κληρονομιά της συγκεκριμένης ημέρας. Γιατί οι κληρονομιές του παρελθόντος μπορεί να είναι επίκαιρες μόνο, όταν συνομιλούν με το σήμερα, μετασχηματίζονται και ζουν μαζί του».

Κατάθεση Στεφάνων

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλη Θραψανιώτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκη, το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς – Διοικητή της Προκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου αντιπλοίαρχο Κωστή Παθιάκη, τον εκπρόσωπο του Αστυνομικού Διευθυντή Λασιθίου – υποδιευθυντή Σταύρο Σπανουδάκη, τον εκπρόσωπο της Λιμενάρχη Αγίου Νικολάου – υποπλοίαρχο Μιχάλη Ανωγιαννάκη, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Λασιθιού Πύραρχο Νικόλαο Μητσιογιάννη, εκπροσώπους κομμάτων, αντιστασιακών οργανώσεων, αναπηρικών οργανώσεων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
ΛΕΩΝ. Κ.

Πρόσφατα άρθρα