Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔεξιώσεις στο χώρο της Μαρίνας Αγίου Νικολάου-απόφαση σταθμός της ΔΑΕΑΝ μετά από...

Δεξιώσεις στο χώρο της Μαρίνας Αγίου Νικολάου-απόφαση σταθμός της ΔΑΕΑΝ μετά από αίτημα ζευγαριού να φιλοξενήσει το γάμο τους

Από

Ημερομηνία

Απόφαση-σταθμό για τη Δημοτική Εταιρεία που εκμεταλλεύεται τη Μαρίνα Αγίου Νικολάου, θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τη χθεσινή, ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ, να μισθώνει στο εξής τον υπαίθριο χώρο που είναι καλυμμένος με γρασίδι, μεταξύ των κτιριακών εγκαταστάσεών της και της λεκάνης ελλιμενισμού των σκαφών, για κοινωνικές εκδηλώσεις από το 2022.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ αφορμή για τη λήψη της απόφασης αυτής ήταν αίτηση ζευγαριού συμπολιτών που επέλεξαν το συγκεκριμένο όμορφο χώρο της μαρίνας, για τη δεξίωση του γάμου τους, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2022.

Με αίτησή τους, ζητούν τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου όπου θα τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα κλπ. για το γαμήλιο δείπνο 250 ατόμων, με παροχή υπηρεσιών «κέτερινγκ». Επίσης ζητούν τη χρήση μουσικής στη δεξίωση, με διάρκεια όσο πιο αργά είναι εφικτό, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ευταξία, τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του χώρου, μετά το πέρας της δεξίωσης και της αποχώρησης των καλεσμένων τους.

Μακρά ήταν η σχετική συζήτηση που αναπτύχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ, όπου δεν έλειψε και ο σχετικός προβληματισμός, αφού μέχρι σήμερα ήταν πολιτική απόφαση του Δήμου και των διοικήσεων της Δημοτικής Επιχείρησης (Ανώνυμης Εταιρείας, σήμερα), να μην παρέχουν υπηρεσίες που θα λειτουργούσαν σε ανταγωνιστική βάση με υφιστάμενες επιχειρήσεις της πόλεως.

Να σημειωθεί επίσης ότι στη σύμβαση μίσθωσης του δημοτικού κτήματος (πρώην Πλαζ ΕΟΤ) προβλέφθηκε όρος απαγόρευσης τέλεσης δεξιώσεων γάμων, βαπτίσεων, πάρτι με χορευτική μουσική κλπ., με αντίστοιχο σκεπτικό. Μάλιστα, αν και η διοίκηση της ΔΑΕΑΝ, την προηγούμενη δημοτική περίοδο, ήταν θετική στο να φιλοξενούνται κοινωνικές εκδηλώσεις και στους χώρους που μισθώθηκαν στο «Kimzu», το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου το απέκλεισε.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Πρόσφατα άρθρα