Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤο σταθμό στον Φινοκαλιά επισκέφθηκε ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από στελέχη του Πανεπιστημίου...

Το σταθμό στον Φινοκαλιά επισκέφθηκε ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από στελέχη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Από

Ημερομηνία

Τον ερευνητικό σταθμό περιβαλλοντικών μετρήσεων στον Φινοκαλιά, που θεωρείται αντιπροσωπευτικός για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έχοντας προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε θέματα σύστασης και ποιότητας της ατμόσφαιρας και μελέτης του κλίματος, επισκέφθηκαν την Τρίτη ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, στελέχη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και μέλη της μελετητικής ομάδας που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό ξενώνα για το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στον οικισμό, στην θέση όπου βρίσκεται το παλιό σχολείο του Φινοκαλιά.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, εκτός από τον χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον σταθμό παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας μικρών αυτόνομων κτιρίων, ώστε σε εύλογο χρόνο ν΄ αποκτηθεί σύγχρονη και μόνιμη υποδομή.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Διευθύντρια του ΕΠΕΧΗΔΙ, καθηγήτρια κ. Μαρία Κανακίδου, ο ερευνητής Δρ. Νίκος Καλυβίτης, η προϊσταμένη του τμήματος περιουσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κ. Βερβεράκη καθώς και τα μέλη της Μελετητικής Ομάδας κ. Οδυσσέας Σγουρός (Αρχιτέκτονας) και Λεωνίδας Ζερβός (Πολιτικός Μηχανικός)

Πρόσφατα άρθρα