ΑρχικήΣητείαΠολιτισμόςΔΟΚΑΣ: Σε πλήρη εξέλιξη η προετοιμασία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «Κορνάρεια 2021»

ΔΟΚΑΣ: Σε πλήρη εξέλιξη η προετοιμασία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «Κορνάρεια 2021»

Από

Ημερομηνία

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΚΑΣ με αρκετά θέματα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων η συμμετοχή του Οργανισμού εκ νέου στο πρόγραμμα μακροχρόνιων ανέργων (55-67) του ΟΑΕΔ, η υλοποίηση των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων, η αποδοχή επιχορήγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού και άλλα.

Όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Κωστής Λυμπερίου, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ αλλά και άλλων τρόπων να στελεχωθεί ο Οργανισμός προκειμένου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις και στις εργασίες που πρέπει να γίνουν και να μην επιβαρύνεται και ο Δήμος. Αυτή την στιγμή λοιπόν απασχολούνται στον Οργανισμό δύο άτομα μέσω του προγράμματος. Η συμβολή τους είναι σημαντική μεταξύ άλλων στην ολοκλήρωση αυτήν την περίοδο των εργασιών που αφορούν την συντήρηση του γηπέδου της Σητείας, κάτι που είχε ξεκινήσει η ομάδα των «Ποταγωνιστών» με την συμμετοχή των υπολοίπων ομάδων του παιχνιδιού του κρυμμένου θησαυρού και της ΝΙΚΗΣ Σητείας.

Επίσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες όσον αφορά ελαιοχρωματισμούς στους Παιδικούς Σταθμούς ενώ προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην υλοποίηση της πρόσφατης εκδήλωσης που αφορούσε την προβολή ταινιών μικρού μήκους στον χώρο του λιμανιού («πάπιες»). Ο κ. Λυμπερίου συνεχάρη τους διοργανωτές και δη τον κ. Αργύρη Σφενδουράκη για την πρωτοβουλία επισημαίνοντας ότι είναι σημαντική η ενεργοποίηση των πολιτών για την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων.

Εξάλλου ένα από τα θέματα που συζητήθηκε στην συνεδρίαση αφορούσε την διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων και την εξειδίκευση ποσού για την πραγματοποίηση τους. Όπως ανέφερε ο κ. Λυμπερίου, σε συνεργασία με την κ. Μαρία Γιαννακάκη εντεταλμένη σύμβουλο πολιτιστικών του Δήμου, έχει γίνει ο σχεδιασμός των εκδηλώσεων.

Επίσης για πρώτη φορά φέτος ο ΔΟΚΑΣ επιχορηγήθηκε με το ποσό των 3.000 ευρώ κατόπιν δύο αιτημάτων που υποβλήθηκαν προς το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο κ. Λυμπερίου ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την βοήθεια μέσω του γραφείου του στις επαφές με το Υπουργείο Πολιτισμού. «Εγκρίθηκε η πίστωση λοιπόν από το ΔΣ του ΔΟΚΑΣ. Πιστεύουμε ότι με τα μέτρα που ανακοινώνονται από την κυβέρνηση καλυτερεύει η κατάσταση. Η περιοχή της Σητείας είναι ένας “καθαρός” Δήμος όσον αφορά τα κρούσματα covid και ευελπιστώ σιγά – σιγά και με την αύξηση των εμβολιασμών, να επιτευχθεί αυτό που ανακοινώθηκε, ότι στις περιφερειακές ενότητες που θα έχει αυξημένο αριθμό εμβολιασμένων θα μπορούν να επιτραπούν και οι εμποροπανηγύρεις. Είμαστε εν αναμονή των μέτρων».

Σε ότι αφορά επίσης τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού έγινε αποδεκτή η ισχύς ενός “ιδιωτικού συμφωνητικού” μεταξύ του ΔΟΚΑΣ και των διοργανωτών των εκδηλώσεων έτσι ώστε να υπάρξουν δεσμεύσεις και από τις δύο πλευρές για κάποια θέματα.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι λοιπόν η προετοιμασία των φετινών Κορναρείων στο πλαίσιο των οποίων μεταξύ άλλων προβλέπονται εκδηλώσεις από την Φιλαρμονική του Δήμου Σητείας, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές και άλλες δράσεις. Στον σχεδιασμό των Κορναρείων συμπεριλαμβάνονται αρκετές εκδηλώσεις και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Σητείας όπως ανέφερε ο κ. Λυμπερίου.

 

Πρόσφατα άρθρα