ΑρχικήVideoΗ συλλογή των υφαντών του Λαογραφικού Μουσείου Αγίου Νικολάου είναι μοναδική και...

Η συλλογή των υφαντών του Λαογραφικού Μουσείου Αγίου Νικολάου είναι μοναδική και σπάνια-θα πρέπει να λειτουργήσει ξανά

Από

Ημερομηνία

Με πόνο καρδιάς αναφέρεται στο Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Νικολάου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου (1993-1994) Στρατής Κουρουπάκης, το οποίο παραμένει, δυστυχώς, κλειστό τον περισσότερο χρόνο με μικρά διαλείμματα λειτουργίας, γεγονός που οφείλεται στη δυσλειτουργία της ΠΕΑΚ (που ειρήσθω εν παρόδω, παραμένει χωρίς νομιμοποιημένη διοίκηση εδώ και μερικά χρόνια…).  Το πρόβλημα, όπως επισημαίνει ο κ. Κουρουπάκης, εστιάζει στο γεγονός ότι η Εταιρεία και το Μουσείο δεν έχουν ικανά έσοδα για να εξασφαλίσουν την τακτική λειτουργία και ανάδειξη αυτού του θησαυρού, που θα ζήλευαν πολλές και μεγάλες πόλεις της χώρας.


Η συλλογή των υφαντών που περιέχει είναι μοναδική και σπάνια. Άλλωστε πρόσφατα, όταν το επισκέφθηκε επιμελήτρια ενός σημαντικού Λαογραφικού Μουσείου του Λονδίνου, είχε μείνει έκπληκτη από τη συλλογή αυτή, σχολιάζοντας ότι εδώ υπάρχουν πράγματα που λείπουν και από το δικό τους μουσείο! Μάλιστα ένα από τα υφαντά που εκτίθεται στο Λαογραφικό Μουσείο του Αγίου Νικολάου είχε επιλεγεί για ειδική έκδοση της Εθνικής Τράπεζας.

«Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η ΠΕΑΚ και ο Δήμος Αγίου Νικολάου οφείλει να συμβάλει και να στηρίξει την προσπάθεια να αναδειχθεί αυτός ο πλούτος, που μένει θαμμένος στο κλειστό μουσείο. Είναι μεγάλη παράλειψη, όταν είχαν προκηρυχθεί προγράμματα από την Περιφέρεια Κρήτης, για την ψηφιοποίηση ιστορικού και λαογραφικού υλικού, που δεν έγινε και στο Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Νικολάου», τόνισε ο κ. Κουρουπάκης.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

Πρόσφατα άρθρα