ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΣυνάντηση Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη με την συγγραφέα Πηνελόπη Κουρτζή

Συνάντηση Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη με την συγγραφέα Πηνελόπη Κουρτζή

Από

Ημερομηνία

Η συγγραφέας Πηνελόπη Κουρτζή επισκέφθηκε και συνάντησε στη Περιφέρεια τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου της βιβλίου στο νησί μας με τίτλο «Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι».

Το βιβλίο έχει αναφορές στη δεκαετία του ΄70 και επικεντρώνεται στη ζωή στα Μάταλα την περίοδο αυτή. Στο πλαίσιο αυτό, το Καλοκαίρι του 2020 και πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο, γυρίστηκε και η ταινία μικρού μήκους “Η Παραλία”, με την στήριξη της  Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Φαιστού και πολλών εθελοντών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων .

Η ταινία, που είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα, αποτελεί συμπαραγωγή της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Φαιστού και είναι προγραμματισμένη να ανοίξει το Φεστιβάλ Ματάλων φέτος το καλοκαίρι. Η ταινία μικρού μήκους έχει ήδη παραχωρηθεί -pro bono- απο τους δημιουργούς της σε δύο γνωστά φεστιβάλ κινηματογράφου της Κρήτης, στο Μεσογειακό Φεστιβάλ κινηματογράφου του Δήμου Ηρακλείου / Heraklion Arts & Culture και στο Chania Film Festival, ενώ ένα μικρό ντοκιμαντέρ για τα γυρίσματα έχει κατατεθεί στο film office της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε την συγγραφέα για την επίσκεψη της και της ευχήθηκε καλή επιτυχία αναφορικά με την πορεία του βιβλίου αλλά και την προβολή της ταινίας στο κοινό. Η συγγραφέας από την πλευρά της ευχαρίστησε την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, για την στήριξη-συμπαραγωγή της ταινίας που προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η συγγραφέας επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη συνοδευόμενη από συνεργάτιδα της Μάγδα Κατόπη.

https://www.youtube.com/watch?v=NQzSRoRcxGo

 

Πρόσφατα άρθρα