Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας
Δωρεάν Online Σεμινάριο για Αγρότες
2nd CRETE FAMILY BUSINESS FORUM: 12 μέλη οικογενειακών επιχειρήσεων ομιλητές στο φετινό συνέδριο
Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου
Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Ηρακλείου
Κ. Σπυριδάκη: Ερώτηση στη Βουλή για την Αναγκαιότητα Αναβάθμισης της Τουριστικής Εκπαίδευσης και για τα Προβλήματα των ΑΣΤΕ
Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη
Kρήτη: Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης – Τι να προσέξουν οι πολίτες
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας προσκαλεί στο συλλαλητήριο για την Υγεία
Στο  Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος & Λέιζερ ο αντιπεριφερειάρχης διασύνδεσης με ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα
Ομιλίας Κ. Σπυριδάκη για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τους Αιγιαλούς

Μονή Πετράκη: Σοκ από την επίθεση με βιτριόλι στους Μητροπολίτες – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η επίθεση με βιτριόλι που εξαπέλυσε χθες κατά Μητροπολιτών του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, ιερέας που και δικαζόταν. Συνολικά οι τραυματίες της επίθεσης είναι 11, μεταξύ των οποιων επτά Μητροπολίτες.

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο που κανείς δεν περίμενε, δεν έχει ξαναγίνει», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο μητροπολίτης Άρτης λίγο μετά το εξιτήριό του από το νοσοκομείο, για την επίθεση που κι εκείνος δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη από τον ιερέα.

«Φορούσε ένα ράσα, ήταν κληρικός», σχολίασε με έκπληξη και σοκ, περιγράφοντας πως «ήμασταν επτά μητροπολίτες που δικάζαμε». «Είναι το τελευταίο που περιμένεις σε έναν τέτοιο χώρο», σημείωσε.

Όσο για τη στιγμή της επίθεσης, είπε πως «ο άνθρωπος έβγαλε μέσα από την τσάντα του ένα μπουκάλι τουλάχιστον δύο λίτρων. Έκανε κυκλικές κινήσεις, το μπουκάλι ήταν γυάλινο και βαρύ» και δήλωσε εντυπωσιασμένος με την ευστοχία του δράστη, αφού όπως είπε, «μας χτύπησε όλους στο πρόσωπο».

Είπε δε ότι, το υγρό «όταν έπεφτε πάνω στα ράσα, γινόταν κόκκινο».

Τέλος, τόνισε ότι, ο ίδιος σώθηκε γιατί «είχα λίγο αγιασμό και τον είχα στην τσέπη μου, χτύπησε δίπλα στο μάτι, αλλά δεν μπήκε μέσα».

Δικηγόρος δράστη: Ο πελάτης μου χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης 

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών οδηγήθηκε ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη μετά την επίθεση με βιτριόλι.

Ο δικηγόρος του, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” τόνισε ότι ο πελάτης του χρήζει ιδιαίτερης ποινικής μεταχείρισης, γιατί δεν είναι απλός ποινικός, καθώς υπάρχει παρελθόν.

“Δεν θα τον αναλάμβανα αν δεν ήξερα ότι χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης” είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του και έκανε γνωστό ότι ο εντολέας του πριν από ενάμιση μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ είχε προαναγγείλει την πράξη του μέσω διαδικτύου.

 

Ο Θ. Κ., φέρεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας orthodoxtimes.gr, ο ιερέας που έριξε το βιτριόλι προς τους συνοδικούς Μητροπολίτες.

Ο ιερέας φέρεται να ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας όπου κατείχε οργανική θέση, και είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη. Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα είχε αναμειχθεί σε υπόθεση ναρκωτικών.

Η υπόθεση του βρισκόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο όπου εξεταζόταν η οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσης του.

Ο δράστης έφερε μαζί του μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού, την οποία και έριξε προς τους Μητροπολίτες.

Τα πρώτα λόγια του δράστη

«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσε το Συνοδικό Δικαστήριο» φέρεται να είπε ο δράστης αμέσως μετά την επίθεση με βιτριόλι στους Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ιερομόναχος θεωρεί την απόφαση άδικη, ενώ φέρεται να είπε στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών, ότι θεωρεί σκευωρία την υπόθεση των ναρκωτικών για την οποία κατηγορείτο και για την οποία καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο σε β’ βαθμό.

Ποιος είναι ο ιερέας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr, ο εν λόγω ιερέας είναι Σερραϊκής καταγωγής. Είχε υπηρετήσει σε δύο χωριά της Μητρόπολης Βεροίας, ωστόσο “η συμπεριφορά του δεν ήταν η πρέπουσα”, όπως αναφέρει το δημοσιευμα και προσθέτει: “Πάντως στο κατηγορητήριο στο συνοδικό δικαστήριο υπήρχαν και εκκλησιαστικά και ποινικά παραπτώματα που εξετάστηκαν και έπειτα από πολλές προσπάθειες πιο “ειρηνικής” διευθέτησης του θέματος.

Σε ότι αφορά τα ναρκωτικά που είχαν βρεθει πάνω του, είχε υποστηρίξει ότι βρέθηκε σε μια στιγμή αδυναμίας Επίσης, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, όταν λειτουργούσε σε χωριό της Βέροιας είχαν ξεσπάσει επεισόδια στο ναό και επεκτάθηκαν στο προαύλιο, ενώ ενορίτες του απέδιδαν οικονομικές παρατυπίες.

Ο υπό καθαίρεση ιερέας -σύμφωνα με δημοσιεύματα από τις Σέρρες- είχε δηλώσει ότι προτίθεται να αυτοκτονήσει μέσω κοινωνικών δικτύων και είχε κινηθεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να τον αποτρέψει.

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, αν και συνοδικός αυτή την περίοδο, καθώς εξαιρέθηκε επειδή ο εν λόγω υπό καθαίρεση ιερέας ήταν εγγεγραμμένος την τελευταία περίοδο στη Μητρόπολη του και από αυτόν ξεκίνησαν οι διαδικασίες της καθαίρεσης.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist