Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΧίλιοι Λασιθιώτες εφοδιάζονται μηνιαίως με φάρμακα υψηλού κόστους - Η πολύτιμη προσφορά...

Χίλιοι Λασιθιώτες εφοδιάζονται μηνιαίως με φάρμακα υψηλού κόστους – Η πολύτιμη προσφορά του ΕΟΠΥΥ Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Λύση στο πρόβλημα που υπήρχε σε ασθενείς που χρειάζονται φάρμακα υψηλού κόστους έδωσε η Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ Λασιθίου. Ειδικότερα, μέχρι και πριν από περίπου δύο μήνες, τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας προμηθεύονταν τα φάρμακα υψηλού κόστους από την κεντρική φαρμακαποθήκη του ΕΟΠΥΥ της Αθήνας, με αποτέλεσμα αυτά να αργούν να φτάσουν και οι ασφαλισμένοι να περιμένουν για να εξυπηρετηθούν ακόμη και ύστερα από 20- 30 μέρες.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τον δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο Προϊστάμενος του ΕΟΠΥΥ Λασιθίου κ. Γιάννης Κάβαλος, τώρα που η Υπηρεσία τροφοδοτείται με φάρμακα από την φαρμακαποθήκη Ηρακλείου, ανέλαβε με πρωτοβουλία της να τροφοδοτεί τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας με αυτά. Έτσι τα φάρμακα αποστέλλονται πλέον σε εβδομαδιαία βάση σε όλες τις περιοχές, με τους ασφαλισμένους να εξυπηρετούνται χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Συνολικά εξυπηρετούνται με συνταγές για φάρμακα υψηλού κόστους περίπου 1.000 άτομα σε μηναία βάση.

 Διευρυμένο ωράριο στο Φαρμακείο

Σημειώνεται, ότι το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Άγιο Νικόλαο δύναται να εξυπηρετεί πλέον τους ασφαλισμένους σε διευρυμένο ωράριο, μετά την πρόσληψη ενός ακόμη επικουρικού φαρμακοποιού.

Το Φαρμακείο εξυπηρετεί τους ασθενείς κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, με συνεχόμενο ωράριο.

Πρόβλημα, ωστόσο, αποτελεί σύμφωνα με τον Προϊστάμενο το γεγονός ότι οι δύο επικουρικοί που απασχολούνται τώρα στην Υπηρεσία έχουν συμβάσεις με ημερομηνία λήξης. Του ενός η σύμβαση λήγει τον Απρίλιο του 2022 και του άλλου το 2023.

Ο κ. Κάβαλος σημειώνει την ανάγκη να προσληφθούν μόνιμοι φαρμακοποιοί, προκειμένου να μπορεί η Υπηρεσία να λειτουργεί πλέον ως αυτόνομη – και όχι ως ημιαυτόνομη, όπως τώρα.

«Έτσι το Φαρμακείο και θα μπορεί να τροφοδοτεί το Νοσοκομείο, ενώ θα έχουμε και τη δυνατότητα να παραγγέλνουμε και να αγοράζουμε φάρμακα από εταιρίες, θα λάβουμε μια άλλη οντότητα και μορφή, εξυπηρετώντας και ευκολότερα τον κόσμο», σημειώνει.

Ακόμη και ένας μόνιμος φαρμακοποιός να προσληφθεί, θα διευκολύνει την ευκολότερη πρόσληψη στη συνέχεια και επικουρικών.

 Η μεταφορά ασθενών με το ΕΚΑΒ

Εξάλλου, ο κ. Κάβαλος αναφέρει ένα άλλο πρόβλημα. Το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η καταγραφή καταγγελιών ασθενών (παραπληγικών, τετραπληγικών, κατάκοιτων κλπ.) που δεν μπορούν να μετακινηθούν με το ΕΚΑΒ μετά την εξέταση ή τη νοσηλεία τους στο Νοσοκομείο. Έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις ασθενών που μετά το τέλος της νοσηλείας τους το ΕΚΑΒ δεν δέχεται να τους μεταφέρει στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ζητήματα. «Μου έχουν γίνει καταγγελίες από ασφαλισμένους συνταξιούχους, που πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους, σχετικά με την αδιαφορία και την άρνηση του ΕΚΑΒ να κάνει αυτές τις μεταφορές. Είναι όμως αδιανόητο να περιμένουν άνθρωποι μέχρι και μία ημέρα στους διαδρόμους του Νοσοκομείου για να μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους». Συμπληρώνει πως «είναι υπευθυνότητα του θεράποντα ιατρού να κρίνει εάν ο ασθενής πρέπει να μεταφερθεί στο σπίτι με ασθενοφόρο ή όχι».

Ο κ. Κάβαλος προσθέτει ότι ήλθε σε επικοινωνία με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης, που του απάντησε ότι «έχει δώσει στον Ερυθρό Σταυρό στον Άγιο Νικόλαο ένα ασθενοφόρο, που μπορεί να το πάρει το Νοσοκομείο, να το επανδρώσει για να μπορεί να μεταφέρει τους ασφαλισμένους στα σπίτια τους. Το να παίρνουν οι ασφαλισμένοι ιδιωτικό ασθενοφόρο είναι κάτι που απαγορεύεται να γίνει από δημόσιες δομές, αφού τα ασθενοφόρα αυτά πρέπει να εξυπηρετούν τις ανάγκες του ιδιωτικού κέντρου στο οποίο έχουν παραχωρηθεί».

 Τέσσερις μόνο γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ

Παράλληλα, παράπονα υπάρχουν, αναφέρει ο κ. Κάβαλος, από συνταξιούχους ασφαλισμένους σχετικά με την συνταγογράφηση των φαρμάκων στις ΤΟΜΥ σε Άγιο Νικόλαο και Σητεία, «που ουσιαστικά υπολειτουργούν λόγω και της πανδημίας και δεν έχουν πού να πάνε να γράψουν τα φάρμακά τους. Για να κάνεις αυτή τη διαδικασία πρέπει να δώσεις 5-10 ευρώ, εάν θέλεις τρίμηνη συνταγή θέλεις 30 ευρώ, ποσά που λόγω και της κρίσης και της κατάστασης με την πανδημία αδυνατούν να τα δώσουν πολλές φορές συνταξιούχοι με 300 ευρώ σύνταξη. Εάν δεν υπάρχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που να “σπάσει” το κύμα αυτό που πηγαίνει κατ’ ευθείαν στο Νοσοκομείο, πάντα θα υπάρχουν ζητήματα. Δυστυχώς στο Λασίθι παρά τις προσπάθειες που έγιναν προ ετών, μόνο μία οικογενειακή γιατρός έκανε σύμβαση».

Αυτή τη στιγμή στο Νομό Λασιθίου συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ είναι ένας οικογενειακός γιατρός στη Νεάπολη, μία καρδιολόγος και ένας ψυχίατρος στον Άγιο Νικόλαο και ένας ορθοπεδικός στην Ιεράπετρα. «Είναι απαράδεκτο να μην έχουμε σύμβαση με παιδίατρο, με ΩΡΛ, με οφθαλμίατρο. Πρέπει να δοθεί μία λύση σε αυτό το κομμάτι, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», τονίζει.

 «Σημαντικό να υπάρχει αγαστή συνεργασία όλων των φορέων»

Ο ΕΟΠΥΥ ως Υπηρεσία, σημειώνει ο Προϊστάμενος, «σε καμία στιγμή δεν σταματήσαμε να εξυπηρετούμε τους πολίτες είτε προ είτε μετά τον covid. Οι υπάλληλοί μας δεν εργάζονταν με τηλεργασία, ήμασταν όλοι παρόντες και δεχόμασταν τον κόσμο με ραντεβού ακόμη και μεσημεριανές ώρες. Όλοι δουλεύουμε για τους ασθενείς, για τους ασφαλισμένους. Βλέπω ορισμένους τομείς να λένε: Εμάς δεν μας ενδιαφέρει, είμαστε σε άλλον τομέα, κλπ. Θα μπορούσαμε και εμείς να λέμε το ίδιο, όμως δεν το κάναμε. Είναι σημαντικό να υπάρχει μια καλή και αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς, Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, ΕΟΠΥΥ, ΕΦΚΑ, με κοινό σκοπό την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε και που ταλαιπωρούνται δυστυχώς σε δύσκολες εποχές».

Υπέρογκα ποσά και παραβίαση της σύμβασης

Ο Προϊστάμενος του ΕΟΠΥΥ θίγει για ακόμη μια φορά και το θέμα με τα μεγάλα ποσά που ζητούν ιδιωτικές κλινικές από ασφαλισμένους μετά π.χ. από επεμβάσεις που υποβάλλονται για σοβαρά ζητήματα υγείας.

«Εμείς παρακαλούμε τους ασφαλισμένους να μας παίρνουν τηλέφωνο για να τους ενημερώνουμε τί πρέπει να πληρώσουν, γιατί τα ποσά που τους ζητούνται είναι απίστευτα μεγάλα. Έχω προσωπικά παρέμβει πάνω από 50 φορές για να πάρουν χρήματα πίσω ασθενείς από εταιρίες, τα οποία έχουν δώσει γιατί απλώς δεν γνωρίζουν τί ισχύει. Αντίστοιχα περιστατικά λαμβάνουν χώρα και με ιδιωτικά εργαστήρια, φυσικοθεραπευτές κλπ. και στην περιοχή μας, με ορισμένους να μην τηρούν και να μην τιμούν τη σύμβαση που έχουν υπογράψει. Θέλουμε να βοηθήσουμε και εμείς τους ασφαλισμένους, που και αυτοί περνούν δύσκολα έχοντας και προβλήματα υγείας αλλά και το άγχος πού θα πάνε και τι θα πληρώσουν».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

 

Πρόσφατα άρθρα