Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«Είναι ανεπίτρεπτο να βάζουμε ασπίδα τα παιδιά επειδή κάποιοι δογματικοί δεν...

«Είναι ανεπίτρεπτο να βάζουμε ασπίδα τα παιδιά επειδή κάποιοι δογματικοί δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο»-δηλώνει ο πρόεδρος του ΙΣ Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δήλωση που δείχνει τη σημασία του εμβολιασμού για την κοινωνία, προχωρεί ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου Κώστας Νικολαράκης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Μιχάλη Ατσαλάκη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει ο εμβολιασμός στους ενήλικες οι οποίοι προβάλλουν διάφορες αντιρρήσεις, αλλά αυτό έχει ως τελικό αποτέλεσμα να διευρύνεται ο εμβολιασμός στα παιδιά για να επιτευχθεί ανοσία.

«Είναι ανεπίτρεπτο, για να φτιάξω το τείχος ανοσίας να βάλω ασπίδα τα παιδιά κάτω των 12 – 15 ετών. Επειδή κάποιοι δογματικοί δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο. Θεωρώ ηθικά απαράδεκτο, μια κοινωνία να αναγκαστεί να εμβολιάσει τον παιδικό της πληθυσμό, ο οποίος νοσεί αλλά δεν κινδυνεύει από τη νόσηση, για να σώσουμε τη ζωή μας οι γονείς και οι παππούδες», δηλώνει ο κ. Νικολαράκης.

Όπως σημειώνει είναι μια στάση χωρίς λογική και δεν προστατεύει την κοινωνία.

«Τα εμβόλια δεν είναι επικίνδυνα. Όλα τα εμβόλια είναι γνωστό πως έχουν κάποιες παρενέργειες, σπανιότατες, σε ελάχιστα άτομα στον πληθυσμό. Είναι το μοναδικό μας όπλο για αρκετές ασθένειες και τώρα στον κορονοϊό. Οφείλουμε τώρα οι μεγάλοι να τα κάνουμε διότι εμείς κινδυνεύουμε κι όχι τα παιδιά. Τα παιδιά δεν κινδυνεύουν αλλά αν χρειαστεί να τα κάνουν θα είναι για την ανοσία των ενηλίκων κι επειδή κάποιοι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη τους», τονίζει ο κ. Νικολαράκης.

Να σημειωθεί πως τα παραπάνω αποτελούν θέση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου την οποία εξέφρασε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στον Άγιο Νικόλαο και στη σύσκεψη που έγινε για τον εμβολιασμό.

Ο ίδιος τόνισε πως στο «δεύτερο ημίχρονο» απαιτείται ιδιαίτερη προσπάθεια για να πειστούν οι δύσπιστοι για τον εμβολιασμό και σε αυτό ο προσωπικός γιατρός μπορεί πραγματικά να βοηθήσει και ο εμβολιασμός σε επίπεδο ιατρείων είναι μια καλή απόφαση.

 

 

Πρόσφατα άρθρα