Κρήτη: Η μάχη της μικρής Νεφέλης και το ευχαριστώ της οικογένειάς της
Υποβολή Κτηνοτροφικών Δηλώσεων Έτους 2024 στην Κοινότητα Κριτσάς
Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Σήμερα απολογείται για κακούργημα ο Κων. Φλώρος
ΟΗΕ: Οι εντάσεις συνεχίζονται στον νότιο Λίβανο
ΥΠΕΞ Τουρκίας για Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αβάσιμοι ισχυρισμοί και πολιτική δυο μέτρων και δύο σταθμών
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για το συλλαλητήριο για την υγεία
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 26 Απριλίου
Μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη η προθεσμία για τη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών
Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί η δεύτερη δόση – Οι προϋποθέσεις
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 25-4-2024

Γαλλία: Οι αρχές επέβαλαν πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ στην Google για τα πνευματικά δικαιώματα

Οι αρχές προστασίας του ανταγωνισμού στη Γαλλία επέβαλαν σήμερα πρόστιμο 500 εκατομμυρίων ευρώ στην Google της Alphabet επειδή δεν συμμορφώθηκε πλήρως με προσωρινές εντολές που είχαν δώσει στο πλαίσιο μιας διένεξης της εταιρείας με ειδησεογραφικούς οργανισμούς της χώρας.

Ο τεχνολογικός γίγαντας οφείλει εντός των επόμενων δύο μηνών να κάνει προτάσεις για το πώς θα αποζημιώσει πρακτορεία ειδήσεων και άλλους δημοσιογραφικούς οργανισμούς για την χρήση των ειδήσεών τους. Αν δεν το κάνει αυτό, θα αντιμετωπίσει επιπρόσθετα πρόστιμα έως και 900.000 ευρώ ημερησίως.

Οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί APIG, SEPM και AFP κατηγορούν την Google ότι δεν ξεκίνησε συνομιλίες καλή τη πίστει μαζί τους για να βρεθεί κοινό έδαφος για την αμοιβή διαδικτυακού ειδησεογραφικού περιεχομένου, βάσει πρόσφατης οδηγίας της ΕΕ που δημιουργεί λεγόμενα “συγγενικά δικαιώματα”.

Η υπόθεση αυτή επικεντρώνεται στο αν η Google παραβίασε προσωρινές εντολές που εξέδωσε η γαλλική αντιμονοπωλιακή αρχή, η οποία αξίωσε την πραγματοποίηση συνομιλιών αυτού του είδους εντός τριών μηνών με οποιονδήποτε ειδησεογραφικό οργανισμό το ζητήσει.

Ο APIG, ο οποίος εκπροσωπεί τους περισσότερους μεγάλους εκδοτικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς (Le Figaro, Le Monde κλπ), παραμένει ένας από αυτούς που έχουν προσφύγει, μολονότι υπέγραψε συμφωνία-πλαίσιο, καθώς αυτή τέθηκε σε αναμονή για όσο καιρό εκκρεμούσε η απόφαση της αρχής προστασίας του ανταγωνισμού, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist