Βίντεο από τροχαίο στον ΒΟΑΚ
«Μιλάμε για τα δόντια» Δράση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Νεάπολης
Ενημέρωση των εθελοντών για τη δράση «Colour your Day for Autism»
Αυξημένες τιμές στη Κρήτη των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου
Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας!
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη
Kρήτη: Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης – Τι να προσέξουν οι πολίτες
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
«Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία»
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία

Ο λογαριασμός για τα χρέη της πανδημίας σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία – Τα «μυστικά» της νέας ρύθμισης

Περισσότερα από 31 εκατ. ευρώ κάθε μήνα θα πρέπει να πληρώνουν 826.435 πολίτες που έχουν δημιουργήσει μη ρυθμισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 2,26 δισ. ευρώ προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα και έχουν πληγεί από την πανδημία.

Κατά μέσο όρο κάθε πολίτης θα πρέπει να πληρώσει συνολικά χρέη 2.734 ευρώ ήτοι 38 ευρώ τον μήνα, εφόσον επιλέξει τον μέγιστο αριθμό των δόσεων που φθάνει τις 72.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την νέα ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που «γεννήθηκαν» στην πανδημία που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, διευρύνεται ο αριθμός των δόσεων από 24 άτοκες ή 48 δόσεις με επιτόκιο 2,5%, σε 36 άτοκες ή 72 δόσεις με επιτόκιο 5%.

Επίσης, διευρύνεται σημαντικά η περίμετρο των δικαιούχων, συμπεριλαμβάνοντας όλους όσους επλήγησαν οποιαδήποτε στιγμή από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα. Ειδικότερα στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οι, τρέχουσες φορολογικές (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κτλ.) και ασφαλιστικές οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα με καταβολή της πρώτης δόσης τον Ιανουάριο του 2022.

Η ρύθμιση αφορά επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό και οφειλές που έχουν ήδη βεβαιωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ειδικότερα, οι κατηγορίες οφειλετών που εμπίπτουν στην ρύθμιση είναι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πληττόμενοι βάσει ΚΑΔ από το υπουργείο Οικονομικών (θα χρησιμοποιηθεί η διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου 2020). Υπολογίζεται ότι στους επιλέξιμους ΚΑΔ περιλαμβάνεται το 78% των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας.

Επίσης, αφορά εργαζομένους που η σύμβαση εργασίας τους έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή και έχουν λάβει αποζημίωση ειδικού σκοπού ή είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν λάβει μειωμένο μίσθωμα βάσει δήλωσης COVID. Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν επίσης άνεργοι εγγεγραμμένοι το εν λόγω διάστημα στον ΟΑΕΔ αλλά και οι ανωτέρω οφειλέτες που απώλεσαν ρύθμιση τμηματικής καταβολής (π.χ. 120 δόσεων) από τον Μάρτιο του 2020 έως σήμερα, δύναται να αναβιώνουν τη ρύθμιση με όλα τα ευεργετήματα με την καταβολή της δόσης του Αυγούστου, και οι απολεσθείσες δόσεις μεταφέρονται στο τέλος της ρύθμισης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της φορολογικής αρχής, η δυνατότητα ρυθμίσεων αφορά 134.455 νομικά πρόσωπα, 392.785 φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και 299.195 φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έχουν δημιουργήσει μη ρυθμισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 2,26 δισ. ευρώ προς τη φορολογική αρχή την εν λόγω περίοδο και ανήκουν στις επιλέξιμες κατηγορίες πληττομένων.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist