Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣυνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης θα έχει ο Δήμαρχος...

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης θα έχει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντ. Ζερβός  

Από

Ημερομηνία

Η ανάδειξη του περιβαλλοντικού σταθμού στο Φοινοκαλιά, η ανακατασκευή του παλιού δημοτικού σχολείου που θα χρησιμεύσει ως χώρος εκπαίδευσης έρευνας και φιλοξενίας ξένων επιστημόνων, η συνεργασία του τομέα κοινωνικής ιατρικής του Πανεπιστημίου με τον Δήμο καθώς και η λειτουργία summer schools και Τμημάτων Δια Βίου Μάθησης στον Άγιο Νικόλαο, θα συζητηθούν στην συνάντηση που θα έχει την Τρίτη, ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ κ. Νίκος Κοκκίνης με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γ. Κοντάκη.

Στοχεύοντας, στη διαμόρφωση προγραμματικών συμβάσεων που θα αφορούν στην συνεργασία του Δήμου Αγίου Νικολάου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με την ατζέντα της συνάντησης, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, θα συζητήσει με τον κ. Πρύτανη, το θέμα της ανάδειξης – διαχείρισης του Περιβαλλοντικού Σταθμού στον Φοινοκαλιά. Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος ανέφερε: αναμένεται έγκριση (leader), προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση και ανακατασκευή του  παλιού δημοτικού σχολείου της περιοχής, με στόχο την δημιουργία κέντρου εκπαίδευσης και προβολής των δεδομένων του σταθμού.

Να σημειώσουμε, ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη, από την ομάδα που έχει συσταθεί από την Περιφέρεια Κρήτης, για την διαμόρφωση ξενώνα δίπλα στο σχολείο, ώστε οι φιλοξενούμενοι επιστήμονες, να έχουν την δυνατότητα χρήσης πρόσθετων χώρων που απαιτούνται για τις έρευνες τους, αλλά και την δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης κατά την διάρκεια της παραμονής τους.

Επίσης, έχει ήδη μελετηθεί και προταθεί από τον Δήμο, η διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων (σήμερα στεγάζονται σε κοντέινερ) στην περιοχή του σταθμού, ώστε η συγκεκριμένη δομή, να έχει στο εξής την μορφή και το κύρος που αρμόζει.

Σε σχετική δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, εξήρε την συνεργασία του δήμου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο συγκεκριμένο θέμα, χαρακτηρίζοντας την ουσιαστική”.

Επίσης, αναφερόμενος στην συνεργασία του τομέα κοινωνικής ιατρικής του Πανεπιστημίου με τον δήμο, με στόχο την διαμόρφωση προτάσεων για τις δομές υγείας του δήμου (νοσοκομείο, περιφερειακά ιατρεία) εξέφρασε την επιθυμία, για την σύνδεση, στήριξη και ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΓΝΑΝ.

Τέλος με αφορμή στην πρόταση για την λειτουργία  summer schools αλλά και των τμημάτων Δια Βίου Μάθησης , σύμφωνα με προτάσεις που έχουν ήδη διατυπωθεί, ο κ. Ζερβός, δήλωσε ότι το θέμα εξελίσσεται θετικά, ωστόσο πέραν της βούλησης του Δήμου για την παραχώρηση – ενοικίαση κτιρίων που θα εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίο αγοράστηκαν ή ενοικιάστηκαν, θα πρέπει να συζητηθούν ζητήματα που σχετίζονται όχι μόνο με τους χώρους εκπαίδευσης, αλλά και φιλοξενίας των σπουδαστών. Μάλιστα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφερόμενος στο Πανεπιστημιακό campus στην περιοχή των Λακωνίων, όπου δύναται να δημιουργηθεί ξενώνας φιλοξενίας, τόνισε ότι κατά την αυριανή συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, θα πρέπει να υπάρξουν σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Πρόσφατα άρθρα