Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΌχι στην υποβάθμιση ΕΦΚΑ σε Σητεία και Ιεράπετρα

Όχι στην υποβάθμιση ΕΦΚΑ σε Σητεία και Ιεράπετρα

Από

Ημερομηνία

Επιστολή προς τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ,υπουργείο Εργασίας & βουλευτές του Νομού έστειλε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου με αφορμή την προστιθέμενη υποβάθμιση των υποκαταστημάτων Ιεράπετρας και Σητείας εκφράζοντας την αντίθεσή του στον συγκεκριμένο σχεδιασμό. Αναφέρει:
Κύριε Διοικητά,
Μετά από ενημέρωσή μας σχετικά με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών ΕΦΚΑ στο Νομό Λασιθίου, θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην υποβάθμιση των Υποκαταστημάτων ΕΦΚΑ Σητείας και Ιεράπετρας.
Ο Νομός Λασιθίου έχει συγκεκριμένες ιδιομορφίες (γεωγραφικές, πληθυσμιακές, κατάσταση οδικού δικτύου, κ.α. ), οι οποίες καθιστούν αναγκαίες τις υπάρχουσες δομές προς αποφυγή ταλαιπωρίας ασφαλισμένων και εργοδοτών.
Η υποτιθέμενη εξοικονόμηση οικονομικών πόρων προς όφελος του οργανισμού είναι μηδαμινή σε σύγκριση με την ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων των περιοχών αυτών. Θεωρούμε ότι με την σωστή κατανομή αρμοδιοτήτων ανά υποκατάστημα θα μπορούσε επιτέλους να λειτουργήσει αυτόνομο γραφείο απονομής συντάξεων Ν. Λασιθίου το οποίο έχει νομοθετηθεί από το 2014, αντί να αναμένουν απονομή σύνταξης οι δικαιούχοι του Νομού δύο και τρία τουλάχιστον χρόνια, με δεδομένο ότι το γραφείο απονομής συντάξεων Ηρακλείου είναι επιφορτισμένο με την αρμοδιότητα της απονομής συντάξεων και του Νομού Λασιθίου.
Παρακαλούμε να επανεξετάσετε τον σχεδιασμό και να λάβετε υπόψη σας τις αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών και των ασφαλισμένων.
Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος
Μανόλης Πεπόνης

Πρόσφατα άρθρα