Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤο «Απόλλων» και φέτος ξενοδοχείο καραντίνας

Το «Απόλλων» και φέτος ξενοδοχείο καραντίνας

Από

Ημερομηνία

Το ξενοδοχείο «Απόλλων», το οποίο είχε μισθωθεί και πέρυσι από το Υπουργείο Τουρισμού, ως ξενοδοχείο – covid, θα μισθωθεί και φέτος προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την απομόνωση και φιλοξενία των τουριστών που θα εντοπιστούν ως φορείς κορωνοϊού μετά την άφιξή τους και κατά την παραμονή τους στην ευρύτερη περιοχή.

Το υπουργείο είχε δημοσιεύσει σχετική προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η προθεσμία της οποίας είχε εκπνεύσει άγονη.

Στη συνέχεια, όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Τραντά ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Τουρισμού Κρήτης Άρης Στρατάκης, υπήρξε επικοινωνία με το ξενοδοχείο «Απόλλων» και δεδομένης της γενικότερης αδυναμίας εξασφάλισης ικανής πληρότητας που θα του επέτρεπε κανονική λειτουργία, η ιδιοκτησία αποφάσισε να υποβάλει αίτηση, η οποία και εγκρίθηκε από το υπουργείο για χρήση 35 δωματίων.

Ασχέτως της συνολικής δυναμικότητάς του, το ξενοδοχείο θα πρέπει να λειτουργήσει αμιγώς για τη φιλοξενία  τουριστών – φορέων covid.  Η μίσθωση ως ξενοδοχείου covid προβλέπεται μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης του Αγ. Νικολάου, κοντά στην παραλία της Άμμου.

Δυστοκία εκδηλώνεται στο Ρέθυμνο να βρεθεί κατάλληλο ξενοδοχείο για τον ίδιο σκοπό.

Αντίθετα μεγάλη προσφορά ξενοδοχείων υπήρξε στο Ηράκλειο. Στα Χανιά έχει επίσης μισθωθεί ξενοδοχείο για το σκοπό αυτό.

Πάντως, με προκήρυξη που αναρτήθηκε χθες στη «Διαύγεια», το Υπουργείο Τουρισμού αναζητάει περισσότερα δωμάτια στα ξενοδοχεία καραντίνας που έχουν ήδη μισθωθεί στις Π.Ε. Ηρακλείου και Χανίων Κρήτης καθώς και εντός των Νήσων Κερκύρας, Πάρου, Μυκόνου, Νάξου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών του που είχαν δημοσιευθεί τις προηγούμενες ημέρες και αφορούσαν άλλες περιοχές.

Πρόσφατα άρθρα