Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«Γρίφος» για το Δήμο Αγίου Νικολάου η λειτουργία κοινόχρηστων τουαλετών

«Γρίφος» για το Δήμο Αγίου Νικολάου η λειτουργία κοινόχρηστων τουαλετών

Από

Ημερομηνία

Η λειτουργία των δημοτικών τουαλετών απασχόλησε για άλλη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο, μιας και εξακολουθεί να παραμένει άλυτο πρόβλημα για το Δήμο, πώς να τις λειτουργήσει και να τις διατηρήσει ακέραιες και καθαρές για τη χρήση δημοτών και ξένων επισκεπτών. Το ζήτημα έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κοκκίνης και Μαρία Βάρδα, σε συνδυασμό με τους βανδαλισμούς που υφίστανται απομονωμένοι χώροι, όπως το παρκάκι με τις τουαλέτες, πίσω από το σουπερμάρκετ «Βασιλόπουλος».

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι επιχείρησε μέσω της ΔΕΥΑΑΝ και της ΔΑΕΑΝ να βρεθεί φόρμουλα, αλλά -απ’ ό,τι είπε- προς το παρόν φαίνεται αδιέξοδο… Η ΔΕΥΑΑΝ δε διαθέτει σχετικό κωδικό στον Προϋπολογισμό της για να εντάξει τέτοια δαπάνη. Η δε ΔΑΕΑΝ, ως κερδοσκοπική Α.Ε. επιβάλλεται να εισπράττει αντίτιμο για να μπορέσει να δικαιολογήσει και αντίστοιχη δαπάνη.

Τελικά επιβεβαιώνεται ότι αποτελεί «γρίφο» για το Δήμο Αγίου Νικολάου η λειτουργία κοινόχρηστων τουαλετών. Αν και θα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια το ζήτημα να είχε επιλυθεί σε μόνιμη βάση, μιας και δεν είναι δυνατόν μια τουριστική πόλη να μη διαθέτει κοινόχρηστες τουαλέτες στα πιο επίκαιρα, πολυσύχναστα σημεία της.

Όπως επίσης, σοβαρό θέμα υπάρχει στο δημοτικό στάδιο, όπου μέρα και μέχρι αργά το βράδυ αθλείται κόσμος, αλλά δεν υπάρχουν προσβάσιμες, κοινόχρηστες τουαλέτες. Με αποτέλεσμα όσοι το χρειάζονται, να καταφεύγουν στα «θυμαράκια» πίσω από τα βοηθητικά κτίσματα του σταδίου..!

 

Απ’ ευθείας ανάθεση

Αλλά δημοτικές τουαλέτες κλειστές υπάρχουν και σε δημοτικά διαμερίσματα και παραλίες, που χρειάζεται να παραμένουν ανοιχτές και καθαρές, τουλάχιστον καθ’ όλη την τουριστική περίοδο.

Ο κ. Ζερβός είπε ότι από 1η Σεπτεμβρίου, που θα τεθεί σε ισχύ η δυνατότητα απ’ ευθείας ανάθεσης έργου από 30.000 (+ΦΠΑ), θα καταβληθεί προσπάθεια να ανατεθεί σε ιδιωτικό συνεργείο το έργο. Αλλά και ότι σκοπός είναι η κάλυψη ολόκληρης της έκτασης του Δήμου.

 

Οι βανδαλισμοί

Σημαντικό είναι το πρόβλημα λόγω των πολύ σοβαρών ζημιών που έχουν προκληθεί σε κτίσματα με τουαλέτες στον κοινόχρηστο χώρο πίσω από το σουπερμάρκετ Βασιλόπουλου. Είναι ζημιές που προκλήθηκαν σε διάρκεια δεκαπενθήμερου, εντούτοις η Αστυνομία δεν εντόπισε τους αυτουργούς του εγκλήματος, είπε ο αντιδήμαρχος Κων. Καστελλιανάκης.

Ο Δήμος εξετάζει τρόπο να συμμαζέψει τη χαοτική κατάσταση που έχει προκληθεί από τους εκτεταμένης κλίμακας βανδαλισμούς. Αν και -όπως τονίστηκε- η αποκατάστασή τους θα απαιτήσει μια καινούρια μελέτη!!! Θα επιχειρηθεί, σε πρώτη φάση να επιδιορθωθεί ό,τι είναι δυνατόν, σύντομα, μέσω της εργολαβίας ποσοτήτων που έχει αναθέσει ο Δήμος.

 

Στις ανοιχτές παραλίες

«Οι τουαλέτες πρέπει να λειτουργούν, γιατί οι λουόμενοι στις ανοιχτές παραλίες και όχι σε οργανωμένες μέσα σε ξενοδοχεία, πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους τουαλέτα», είπε ο κ. Ιωαν. Κοκκίνης. Μάλιστα τάχθηκε ακόμη και υπέρ της επιβολής αντιτίμου, αρκεί να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να καθαρίζονται επιμελώς, σύμφωνα και με τα ισχύοντα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό.

«Επί χρόνια επαναλαμβάνεται η ίδια συζήτηση και λύση δεν δίνεται, πράγμα που δεν τιμά τον Άγιο Νικόλαο και την ευρύτερη τουριστική περιοχή», κατέληξε.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πρόσφατα άρθρα