Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤί επιτρέπεται στις παραλίες με τα σκυλιά

Τί επιτρέπεται στις παραλίες με τα σκυλιά

Από

Ημερομηνία

Μας σχολίασαν ότι είδαν σκυλιά σε παραλία του Αγίου Νικολάου τα οποία ενοχλούσαν τους λουόμενους. Αναζητήσαμε απαντήσεις και μας τις δίνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.), η οποία συνέταξε έναν κατάλογο «ορθής συμπεριφοράς» για όσους έχουν σκύλο και θέλουν να τον πάρουν μαζί τους στην παραλία και στη θάλασσα:

* Ο σκύλος θα πρέπει να είναι δεμένος σε κοντινή απόσταση από τον ιδιοκτήτη του και όχι ελεύθερος, να ενοχλεί τους υπόλοιπους λουόμενους.

* Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να απομακρύνει άμεσα τα περιττώματα του σκύλου, σε περίπτωση που αυτός αφοδεύσει στην παραλία.

* Βάσει του νόμου 4039/2012, επιτρέπεται η παρουσία των κατοικίδιων στην παραλία, εφ’ όσον τηρούνται οι προϋποθέσεις.

* Επιτρέπεται το κολύμπι των ζώων σε απομακρυσμένες περιοχές. Στην περίπτωση, όμως, που κάποιος λουόμενος διαμαρτυρηθεί, το σκυλί θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη θάλασσα, όχι από την παραλία.

* Στους περισσότερους σκύλους αρέσει το νερό και το παιχνίδι στη θάλασσα, αλλά δεν αντέχουν τη ζέστη, όπως εμείς. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο με τις ώρες που επισκέπτονται τις παραλίες, όσο και με την εξασφάλιση σκιάς και παροχής φρέσκου νερού.

* Καλό θα είναι να γνωρίζουμε όλοι ότι οι σκύλοι, λόγω σκελετικής κατασκευής, δεν μπορούν να αφοδεύσουν ή να ουρήσουν στην θάλασσα, αντίθετα με τους ανθρώπους.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Πρόσφατα άρθρα