ΑρχικήΣητείαΠολιτισμόςΜουσικοθεατρική παράσταση «Ελευθερία και Ένωσις» στη Σητεία

Μουσικοθεατρική παράσταση «Ελευθερία και Ένωσις» στη Σητεία

Από

Ημερομηνία

Δευτέρα 9, Τρίτη 10, Τετάρτη 11 Αυγούστου

Μουσικοθεατρική παράσταση «Ελευθερία και Ένωσις»

Η έναρξη της Επανάστασης του 1821 πυροδοτεί μια αλυσίδα από γεγονότα και δυναμώνει την ανάγκη της δημιουργίας του Έθνους. Έτσι ξεκινά η ιστορική αναδρομή, από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας, μέχρι την Έξοδο του Μεσολογγίου και την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Οι πρωταγωνιστές της επανάστασης δίνουν την σκυτάλη στον άμαχο πληθυσμό και στους ανώνυμους ήρωες του αγώνα για την ελευθερία, οι οποίοι εξιστορούν τα γεγονότα από τη δική τους οπτική γωνία. Παράλληλα φωτίζεται ο αγώνας των Κρητικών, αλλά και των αγωνιστών της επαρχίας της Σητείας. Το κουβάρι της ιστορίας καθώς ξετυλίγεται, περνά από τα Σκαλιά, την Τουρλωτή, τη Μονή Τοπλού, το Παρασπόρι, τη Μίλατο και το Αρκάδι, για να φτάσει έως την πολυπόθητη μέρα της Ένωσης με την Ελλάδα.

Στόχος της παράστασης είναι να φέρει σε επαφή το κοινό, τις νεότερες αλλά και τις παλαιότερες γενιές με την ιστορία του τόπου μας αλλά και της Κρήτης και να φωτιστούν σημαντικά και άγνωστα στοιχεία της ιστορίας που πολλές φορές έχουν αποσιωπηθεί.

Μέσα από τις σιωπές, το σώμα, τη μουσική και τα τραγούδια, εξιστορείται η ανείπωτη βία του πολέμου και ο ηρωισμός των απλών ανθρώπων, σε αυτήν την πρώτη συνεργασία της σκηνοθέτριας και συγγραφέως Ειρήνης Δερμιτζάκη με την Εναλλακτική ορχήστρα φιλαρμονικής δήμου Σητείας, το μαέστρο της Γιώργο Φουρναράκη και τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας.

Συντελεστές: Εναλλακτική ορχήστρα φιλαρμονικής Δήμου Σητείας και Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας

Ενορχήστρωση – Διεύθυνση: Γιώργος Φουρναράκης

Σκηνοθεσία – Κείμενο: Ειρήνη Δερμιτζάκη

Ιστορική έρευνα: Βέρα Περράκη

Οργάνωση: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας

Συνδιοργάνωση: Δήμος Σητείας, Δ.Ο.Κ.Α.Σ. με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Σητείας

Άλσος Χλουβεράκη, ώρα έναρξης 21.30

Κουπόνι ενίσχυσης:8 Ευρώ – Μειωμένο 5 Ευρώ

 

 

Πρόσφατα άρθρα