Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Λήγει η προθεσμία για τους υγειονομικούς – Τι ισχύει με τις αναστολές

Εκπνέει η προθεσμία για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί με την κυβέρνηση να ξεκαθαρίζει ότι θα εφαρμόσει την αναστολή καθηκόντων από αύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, και το υπουργείο Υγείας να είναι έτοιμο να θέσει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιό του για τη λειτουργία των νοσοκομείων και των άλλων δομών Υγείας του ΕΣΥ.

Στο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε υγειονομικούς που εργάζονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου, θα ενεργοποιηθεί και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, απηύθυνε ύστατη έκκληση στους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν, έστω και τώρα, «ως μια πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία», τονίζοντας ότι ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτεμβρίου, που είναι και η τελευταία μέρα που ένας υγειονομικός θα μπορεί να εμβολιαστεί -αφορά την εφαρμογή του μέτρου, διότι μπορεί κάποιος να εμβολιαστεί και αργότερα. Ο νόμος προβλέπει αναστολή καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Πώς θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στο σχέδιο που έχει καταρτίσει το υπουργείο Υγείας για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Σύμφωνα με τα όσα είπε, αυτό περιλαμβάνει:

-Αναδιάταξη δυνάμεων και ανακατανομή του προσωπικού ανά νοσοκομείο. Είπε επίσης, ότι εάν χρειαστεί θα συμβληθεί ο δημόσιος τομέας και με ιδιωτικές δυνάμεις σε υποστηρικτικό επίπεδο. Επανέλαβε ότι σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ήδη γίνεται.

-Όσον αφορά στο ζήτημα μισθοδοσίας στον δημόσιο τομέα, που προβλέπει προκαταβολή αποδοχών 15ημέρου, είπε ότι θα υπάρχει επιστροφή του μισθού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

-Τόνισε τέλος ότι όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας όταν και εφόσον εμβολιαστούν, όταν θα επιστρέψουν, είναι πιθανόν να τοποθετηθούν σε άλλη θέση, αφού οι ανάγκες της υπηρεσίας θα έχουν διαφοροποιηθεί.

Η εφαρμογή του σχεδίου αποτελεί σίγουρα μία δύσκολη εξίσωση με την μετάλλαξη Δέλτα να απειλεί και τους αριθμούς νέων κρουσμάτων και διασωληνωμένων να κινούνται σταθερά σε υψηλά επίπεδα. Ενδεικτικό είναι ότι χθες, τα κρούσματα ανήλθαν σε 2.343 και οι διασωληνωμένοι σε 338 από τους οποίους οι 309 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό των υγειονομικών ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Κοντοζαμάνης «κάθε μέρα αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιασμένων υγειονομικών, μέρα με την ημέρα, μέχρι την Τετάρτη πιστεύω ότι θα έχουμε καλύψει ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος, στο σύνολό του προσωπικού σχεδόν έχει αγγίξει το 85%».
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist