Kρήτη: Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης – Τι να προσέξουν οι πολίτες
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
«Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία»
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Μήνυμα Κ. Σπυριδάκη για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο
Ανάβαση στην κορυφή Οξά
Οκτώ λεωφορεία ξεκίνησαν από την Σητεία με προορισμό το Σεληνάρι
Ακατάλληλο προς πόση-μαγείρεμα το νερό της δεξαμενής του οικισμού Σταυρού
Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου

Συναγερμός για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Έρευνες ακόμη και στη Βουλγαρία

Μετά την αποκάλυψη για όσα συνέβησαν στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, όπου διοικητική υπάλληλος παραδέχθηκε ότι εξέδωσε πλαστά πιστοποιητικά σε 33 άτομα -συγγενείς και φίλους- νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα.

Διαστάσεις «επιδημίας» φαίνεται πως λαμβάνει το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ήδη έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε τουλάχιστον έξι περιοχές στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Ικαρία, Καβάλα, Δράμα και Σαντορίνη.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής την υπόθεση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας αναλαμβάνει πλέον η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, ερευνώνται καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για το ενδεχόμενο πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, εισαγόμενων από τη Βουλγαρία. Επίσης, ελέγχονται και κάποια μεμονωμένα περιστατικά, όπως μίας παιδιάτρου που διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης, αν και οι συνάδελφοι της δεν θυμούνται να είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό.

Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ στο Γεννηματά

Σύμφωνα με το Thesstoday.gr, το νοσοκομείο «Γεννηματά», στη Θεσσαλονίκη, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για υπαλλήλους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του νοσοκομείου Παλαμά. Ειδικότερα, η ΕΔΕ αφορά γυναίκα εργαζόμενη στο γραφείο Κίνησης του «Γεννηματά», η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι αδερφή με τη διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Έρευνες στην Κοζάνη

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και στην Κοζάνη, καθώς φέρεται τρεις εργαζόμενοι να εμπλέκονται επίσης στο υγειονομικό σκάνδαλο.

«Είναι εύκολο να βρουν τα ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού, γιατί τα ιστορικά που κρατούν οι γιατροί είναι ανυπόγραφα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος, συμπληρώνοντας πως η ΕΔΕ στην Καρδίτσα για υπάλληλο που μοίρασε συγγενείς και φίλους 33 ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού, έχει ολοκληρωθεί.

Έλεγχοι σε Καβάλα και Δράμα για «ύποπτα» πιστοποιητικά νόσησης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 10 πιστοποιητικά νόσησης κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα, όλα μέσα από τις διαδικασίες του νοσοκομείου, όπως αναφέρει ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης. Ο διοικητής του νοσοκομείου θα προχωρήσει στη διαδικασία επιβεβαίωσής τους, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση.

Την ίδια στιγμή, η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου, μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, τόνισε ότι στην περιοχή της Δράμας υπάρχει έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι καθοδηγείται νομικά. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι αυξάνονται οι άνθρωποι που δεν επιθυμούν τα εμβολιαστούν, οι οποίοι από τα πλαστά πιστοποιητικά περνούν τώρα στην προσπάθεια να κολλήσουν τον ιό για να νοσήσουν.

«Μαϊμού» τεστ στη Σαντορίνη

Ακόμη μια υπόθεση που χρήζει διερεύνησης έρχεται από την Σαντορίνη. Γιατρός στο νοσοκομείο Θήρας, καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου, ούτε τα δείγματά τους έχουν επεξεργαστεί στο μικροβιολογικό τμήμα.

Σύμφωνα με το Mega, με επιστολή που απέστειλε στις 3 Αυγούστου η γιατρός ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης ότι στις βεβαιώσεις που διαθέτουν το λογότυπο του νοσοκομείου αναγράφεται ότι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30, ενώ στο νοσοκομείο γίνονται μέχρι τις 15:00.

Η ίδια προσθέτει ότι οι εν λόγω βεβαιώσεις έχουν σταλεί στη 01:00 τα ξημερώματα από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο, ενώ στις βεβαιώσεις δεν αναγράφεται ούτε ο μοναδικός αριθμός ασθενή.

Εικονικοί εμβολιασμοί στην Ικαρία

Την ίδια ώρα, ο Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε και στη νέα καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία. Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό.

«Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Πλεύρης: Yγειονομικοί με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Πλεύρης, αναφέρθηκε στο ζήτημα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι εντοπίστηκαν υγειονομικοί που έχουν λάβει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι και να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας.

«Προέκυψε ότι μέσα στις περιπτώσεις παροχής παράνομων πιστοποιητικών υπάρχουν και άλλοι υγειονομικοί από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες. Ζήτησα να πραγματοποιηθεί ΕΔΕ και να τεθούν σε αναστολή εργασίας. Φάνηκε ότι άλλοι υγειονομικοί αναζήτησαν αυτό το παράνομο δίκτυο για να πάρουν πλαστό πιστοποιητικό» τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Την ίδια ώρα, ο νέος υπουργός Υγείας έστειλε αυστηρότατο μήνυμα προς τους υγειονομικούς ότι «η κυβέρνηση είναι κάθετη απέναντι σε κάθε πράξη που πάει να δημιουργήσει πρόβλημα στο σύστημα εμβολιασμού».

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist