Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΑΠΛΑ ΓΑΡ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΠΗ (ΑΙΣΧΥΛΟΣ) - ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ...

ΑΠΛΑ ΓΑΡ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΠΗ (ΑΙΣΧΥΛΟΣ) – ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ

Από

Ημερομηνία

ΑΠΛΑ ΓΑΡ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΠΗ (ΑΙΣΧΥΛΟΣ)

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ

Απάντηση των γιατρών του Διαλυνάκειου

 

Mετά λύπης μας, διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας «ΑΝΑΤΟΛΗ» (13/09/21) την απάντηση της Διοίκησης ΓΝΑΝ στην ανακοίνωση ομαδικής παραίτησής μας, στην οποία περιλαμβάνονται σαφώς ψευδείς πληροφορίες για να υποβαθμιστεί το μέγεθος του προκύψαντος προβλήματος (υποστελέχωση δομών υγείας, επαγγελματική εξουθένωση με αποτέλεσμα την επικίνδυνη άσκηση της ιατρικής).

Αναφερει χαρακτηριστικά:

-« Στόχος μας είναι να διαφυλαχθεί η λειτουργία του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου».

Η υπεράσπιση του ρόλου μας σαν ιατροί της πρωτοβάθμιας και η διαμαρτυρία μας  ενάντια στην  πλήρη αποδυνάμωση της, σε καμμία περίπτωση δεν έχει αποτέλεσμα το κλείσιμο δομών όπως το Νοσ-ΚΥ Νεάπολης, αλλά αντιθέτως στην αναβάθμισή του.

-«Δεν θέλουν να έρχονται»

Κατάρριψη του επιχειρήματος αυτού αποτελεί το γεγονός ότι  τις πρώτες 10 μέρες του Σεπτεμβρίου έχουν δοθεί ήδη 8 εφημερίες στα ΤΕΠ του ΓΝΑΝ!

-«Ο αριθμός των εφημεριών δεν επηρεάζεται»

Οι εφημερίες αυξάνονται κατά δύο σε όλους τους εφημερεύοντες, επιπρόσθετα στις βάρδιες του Εμβολιαστικού κέντρου.

-«Να κληθεί ελεγκτής από το Υπουργείο (δημόσιας διοίκησης) για να καταγράψει τον αριθμό των περιστατικών που ελέγχονται στην κάθε εφημερία».

Το επιχείρημα αυτό, δεν αφορά στους γιατρούς της δομής αλλά στη διαχείριση των δομών εκ του Υπουργείου Υγείας και την  ανάλογη κατανομή των υπηρεσιών υγείας.ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΟΜΗ)

-«Δεν επηρεάζεται η πρωινή λειτουργια του Νοσ-ΚΥ Νεάπολης και των Περιφερειακών Ιατρείων και ΤΟΜΥ» Από πού άραγε θα αφαιρεθούν οι μέρες των επιβεβλημένων και νόμιμων ημερών ανάπαυσης μετά τις επιπλέον εφημερίες (ρεπό);(20 επιπλέον εφημερίες αντιστοιχούν σε 20 επιπλέον ρεπό).

Η απάντηση απλή: Από το ήδη αποδεκατισμένο και κατακερματισμένο πρόγραμμα των τακτικών ιατρείων μας. Η λειτουργία των Περιφερειακών ιατρείων δεν υπερβαίνει τις 6 ημέρες το μήνα, σε ιατρεία με πληθυσμό ευθύνης -ιδίως την τουριστική περίοδο- που αγγίζει τις 3000 άτομα. Ηδη με την αναστολή εργασίας έχει διακοπεί τελείως η λειτουργία του τακτικού ιατρείου της παθολόγου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ Κ.Υ –Ν. ΝΕΑΠΟΛΗΣ

                   

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα