Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΠροβολή του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης σε Γερμανούς επαγγελματίες του τουρισμού

Προβολή του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης σε Γερμανούς επαγγελματίες του τουρισμού

Από

Ημερομηνία

Εντυπωσιασμένοι από την Κρήτη και την φιλοξενία των κατοίκων της αναχώρησαν από το νησί οι εκπρόσωποι δώδεκα γερμανικών τουριστικών γραφείων/πρακτορείων, οι οποίοι συμμετείχαν σε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip), που διοργάνωσε η υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας από τις 11 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Στόχος του ταξιδιού, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον όμιλο RTK από την Γερμανία, τη μεγαλύτερη αλυσίδα ταξιδιωτικών πρακτορείων/γραφείων στην Ευρώπη με ευρύτατο δίκτυο συνεργαζομένων επιχειρήσεων και T.Os (μεταξύ άλλων, των GmbH, Touristik TUI TRAVELStar, rtk meinreisespecialist, TUI, FTI, DER Touristik, Alltours, Attika Reisen κ.ά.), την Περιφέρεια Κρήτης, την Aegean Airlines και μεγάλη ξενοδοχειακή εταιρεία, ήταν η γνωριμία των συμμετεχόντων με τον προορισμό και η περαιτέρω προώθησή του στη γερμανική αγορά.

Στην έναρξη του προγράμματος, οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ειδικό workshop με επιμέρους αναλυτικές παρουσιάσεις των εκπροσώπων-διοργανωτών σχετικά με το τουριστικό προϊόν του νησιού, σε επίπεδο τόσο απ΄ευθείας πτήσεων και προσφερόμενων πακέτων διανυκτερεύσεων όσο και προτάσεων για την ανακάλυψη της αυθεντικής Κρήτης.

Στη συνέχεια έλαβαν μέρος σε περιηγήσεις από τα Χανιά έως την αρχαία πόλη Άπτερα, από το Ρέθυμνο έως το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη και από το Ηράκλειο και το παλάτι της Κνωσού έως τον Άγιο Νικόλαο και την ιστορική Σπιναλόγκα, όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις γραφικές πόλεις του νησιού, να επισκεφθούν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, να γνωρίσουν την ποικιλομορφία του φυσικού περιβάλλοντος, να γευτούν φρέσκα τοπικά προϊόντα και να δοκιμάσουν γεύσεις της μοναδικής κρητικής κουζίνας.

Η Κρήτη παραμένει σταθερά ένας ιδιαίτερα αγαπητός προορισμός για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, με τις κρατήσεις στο νησί να παραμένουν έως σήμερα σε υψηλά επίπεδα, παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας.

 

 

Στην περιοχή μας, επισκέφτηκαν την πόλη του Αγίου Νικολάου και τη Σπιναλόγκα, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Χάρη Αλεξάκη, ενώ τους παρατέθηκε γεύμα στην Πλάκα, παρουσία του Δημάρχου Αντώνη Ζερβού, ο οποίος τους πρόσφερε και τα αναμνηστικά του Δήμου γι αυτές τις περιπτώσεις, δηλώνοντας «όταν ολόκληρος ο πλανήτης αναθεωρεί και προωθεί νέες επιλογές σχετικά με τον Τουρισμό και δισεκατομμύρια πολίτες ανησυχούν για το αύριο σε σχέση με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, η ευκολία με την οποία ταξίδευε κάποιος, αποτελεί ζητούμενο. Η λύση του, έγκειται στην διαρκή αναζήτηση συμμαχιών με τους καλύτερους του είδους, όπως οι σημερινοί επισκέπτες μας, αλλά και στην παροχή εξαιρετικού δείγματος φιλοξενίας εκ μέρους μας».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Αλεξάκης: «Άμεσα συνυφασμένη είναι η τουριστική συνείδηση, δηλαδή ο ίδιος ο τρόπος ζωής μας, με την ποιοτική παροχή υπηρεσιών, τη συμπεριφορά μας και την φιλοξενία προς τους επισκέπτες μας και αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για κάθε πιθανό επισκέπτη»

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο όμιλος rtk, με έδρα το Burghausen διαθέτει 4.000 ταξιδιωτικά γραφεία, είναι δε σημαντικοί πελάτες πολλών διοργανωτών ταξιδίων (Tour Operators), μεταξύ άλλων TUI, FTI, DER Touristik, Alltours, Schauinsland Reisen, Attika Reisen κλπ.

 

Πρόσφατα άρθρα