ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΣυνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση κακοποίησης 19χρονου στα Χανιά

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση κακοποίησης 19χρονου στα Χανιά

Από

Ημερομηνία

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας – αρχές της επόμενης θα κληθούν δύο ιερείς από τον Δήμο Πλατανιά να απαντήσουν στις κατηγορίες για συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις, με βάση τα όσα έχει καταθέσει σε βάρος τους ένας 19χρονος.

Όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, οι δύο ιερείς έχουν πάρει προθεσμία από την εισαγγελία Χανίων στο πλαίσιο της προανάκρισης για να καταθέσουν τα δικά τους στοιχεία.

Παρότι πολλά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν χθες και προχθές ότι οι δύο ιερείς συνελήφθησαν, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Την ίδια στιγμή ανακοίνωση εξέδωσε και η Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου ότι οι κατηγορίες δεν αφορούν δικούς της ιερείς. Οι δύο ιερείς σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετούν στην Ι.Μ. Κισσάμου και Σελίνου.

Για την υπόθεση έχουν συνταχθεί τρεις διαφορετικές δικογραφίες:

• Σε βάρος του πατέρα του 19χρονου για κακομεταχείριση- παραμέληση ανηλίκου, σε βάρος του 67χρονου φίλου του για βιασμό του 19χρονου όταν ήταν ανήλικος. Πατέρας και 67χρονος φίλος έχουν προφυλακιστεί από τον Ιούλιο.

• Σε βάρος συγγενικών προσώπων του 19χρονου, μελών της οικογένειας του πατέρα του, ότι τον είχαν κλειδώσει σε σπίτι προκειμένου να μην καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές.
• Σε βάρος δύο ιερέων για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις.

Την ίδια ώρα ο 19χρονος φιλοξενείται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης καθώς με απόφαση του Προέδρου Πρωτοδικών έχει αφαιρεθεί η επιμέλειά του από την οικογένεια του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Σε ανακοίνωση της η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου σημειώνει πως «επειδή το τελευταίο 24ωρο αναρτήθηκε σε πολλές ιστοσελίδες ως είδηση που έκανε λόγο για ιερείς από τα Χανιά που οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές και επειδή η Ιερά Μητρόπολη μας έγινε δέκτης πολλών ερωτημάτων, κάνουμε γνωστόν ότι το περιστατικό αυτό δεν αφορά ιερείς της Μητροπόλεώς μας.
Η Ιερά Μητρόπολή μας καταδικάζει τέτοιες αξιόποινες πράξεις και επίσης από τις εισαγγελικές αρχές δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Σε περίπτωση που έχουμε κάποια καταγγελία, σαφώς και θα προβούμε σε ανάλογες ενέργειες».

Πρόσφατα άρθρα