Αρχική_Τοπικά νέαΠρύτανης ΕΛΜΕΠΑ: Θα προσλάβουμε προσωπικό για τον έλεγχο των πιστοποιητικών των...

Πρύτανης ΕΛΜΕΠΑ: Θα προσλάβουμε προσωπικό για τον έλεγχο των πιστοποιητικών των φοιτητών – Ζητήσαμε να γίνονται δωρεάν rapid tests μέσα στις Πανεπιστημιουπόλεις (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Ρεπορτάζ-βίντεο: Νίκος Σγουρός

Ξεπερνά το 92% το ποσοστό εμβολιασμού του τακτικού προσωπικού στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ενώ αντίστοιχα προσεγγίζει το 72% αυτό των εμβολιασμένων φοιτητών, όπως δήλωσε σε σχετική ερώτηση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Νίκος Κατσαράκης στο περιθώριο της τελετής αναγόρευσης του κ. Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη σε επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Διοικ. Επιστήμης και Τεχνολογίας Αγ. Νικολάου.

“Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και επιβάλλεται τα Πανεπιστήμια να ανοίξουν με φυσική παρουσία, 3 εξάμηνα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι αρκετά” τόνισε.

Όπως ανέφερε, η Σύνοδος των Πρυτάνεων ζήτησε από την Πολιτεία αναλυτικό κανονιστικό πλαίσιο για την λειτουργία των Πανεπιστημίων (πως θα γίνεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών, ποιες θα είναι οι πληρότητες)

Ζητήθηκε, επίσης, όπως είπε, να υπάρχουν κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ που θα διενεργούν δωρεάν rapid tests μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις.

Επιπλέον, τόνισε ότι στο ΕΛΜΕΠΑ δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση 118 χιλιάδων ευρώ για πρόσληψη προσωπικού για τον έλεγχο των πιστοποιητικών των φοιτητών στα 11 τμήματά του, ενώ υπάρχει και πρόταση όπως είπε για λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων έξω από τα Πανεπιστήμια όπου και πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

 

Πρόσφατα άρθρα