ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΒελτίωση του δρόμου προς το ΧΥΤΑ Σητείας

Βελτίωση του δρόμου προς το ΧΥΤΑ Σητείας

Από

Ημερομηνία

Κατόπιν σχετικών αιτημάτων του Δήμου Σητείας, η Περιφέρεια Κρήτης αποφάσισε τη χρηματοδότηση δράσεων και παρεμβάσεων που αφορούν την βελτίωση του δρόμου προς το ΧΥΤΑ με το ποσό των 585.000 €.

«Η αγαστή συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Κρήτης, το Τμήμα Προγραμματισμού και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη συνεχίζεται. Από την πλευρά του Δήμου είχαν υποβληθεί αιτήματα χρηματοδοτήσεων και κατόπιν των επαφών που προηγήθηκαν και στο πλαίσιο εκταμίευσης χρημάτων προς τους Δήμους, ελήφθησαν αποφάσεις για το Δήμο Σητείας. Μία εξ αυτών αφορά την βελτίωση του δρόμου στο ΧΥΤΑ Σητείας. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε σα νέα Δημοτική Αρχή είδαμε ότι το θέμα της πρόσβασης από τον επαρχιακό δρόμο ως την περιοχή που λειτουργεί ο ΧΥΤΑ, χρίζει μίας μεγάλης παρέμβασης.

Εμείς προχωρήσαμε σε κάποιες σημειακές παρεμβάσεις- βελτιώσεις ώστε να περιοριστεί το δυνατό η καταπόνηση του προσωπικού και των οχημάτων του Δήμου τα οποία καθημερινά διέρχονται τον δρόμο, πόσο δε τώρα και των καινούριων, σύγχρονων οχημάτων. Παρά ταύτα είχαμε στείλει και το αίτημα για ασφαλτόστρωση όλου του τμήματος του δρόμου αυτού, το οποίο κι έγινε αποδεκτό από την Περιφέρεια Κρήτης, με την χρηματοδότηση ποσού 585.000 €. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν στο προσεχές χρονικό διάστημα να προχωρήσουμε τις διαδικασίες ώστε να δημοπρατηθεί το έργο, του οποίου η υλοποίηση θα βελτιώσει όχι μόνο την προσπελασιμότητα, αλλά και την καθημερινότητα του προσωπικού και των οχημάτων», τόνισε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ζερβάκης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πρόσφατα άρθρα