Kρήτη: Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης – Τι να προσέξουν οι πολίτες
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
«Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία»
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Μήνυμα Κ. Σπυριδάκη για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο
Ανάβαση στην κορυφή Οξά
Οκτώ λεωφορεία ξεκίνησαν από την Σητεία με προορισμό το Σεληνάρι
Ακατάλληλο προς πόση-μαγείρεμα το νερό της δεξαμενής του οικισμού Σταυρού
Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου

Κορωνοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου για τους άνω των 50 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Ανοίγει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, το απόγευμα, η πλατφόρμα των ραντεβού για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 για άτομα άνω των 50 ετών καθώς και για άτομα με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου (ομάδα Α) και αυξημένου κινδύνου (ομάδα Β).

Η Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει την αναμνηστική δόση και σε αυτήν την ομάδα, μετά τους ανοσοκατασταλμένους, τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς. Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου υπολογίζονται περίπου στους 100.000.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση χορηγείται αφού έχει περάσει ένα εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση για όσους δικαιούχους κλείνουν τους 6 μήνες από την δεύτερη δόση εμβολίου.

Οταν υπάρχουν τα δεδομένα είναι αρκετά πιθανό στην πορεία να ανοίξει η χορήγηση αναμνηστικής δόσης και για άλλες κατηγορίες πληθυσμού είπε ο κ. Θεμιστοκλέους. Πρόσθεσε ότι τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η τρίτη δόση θα επαρκεί για να έχουμε μια ικανοποιητική προστασία σε βάθος χρόνου.

“Η τρίτη δόση είναι για την ατομική προστασία του καθενός, να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού, ειδικά στις μεγάλες ηλικίες”, τόνισε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε επίσης, ότι συνεχίζονται οι εξορμήσεις της επιχείρησης “Ελευθερία” σε απομακρυσμένες περιοχές. Πρόκειται για μία δράση που ξεκίνησε εδώ και δύο μήνες, επικεντρώνεται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και έχουν ήδη εμβολιαστεί περισσότερα από 10.000 άτομα. Την επόμενη εβδομάδα οι εξορμήσεις θα γίνουν στη Βόρεια Ελλάδα και συνεργεία από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, μια κινητή μονάδα από το “Χαμόγελο του Παιδιού” θα επισκεφθούν την Τρίτη 12 Οκτωβρίου απομακρυσμένα χωριά της Πιερίας, του Κιλκίς και της Ξάνθης. Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου θα βρίσκονται σε Δράμα και Πέλλα και την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου σε απομακρυσμένα χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.

Πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα

Ο συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε μικρή αύξηση. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 5% περισσότερες διαγνώσεις. Ο αριθμός των θανάτων δείχνει σταθερότητα με 1% λιγότερους θανάτους από την προηγούμενη εβδομάδα.

Σταθερή εμφανίζεται η πίεση στο σύστημα υγείας. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, φαίνεται σταθερός, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid βρίσκεται στο επίπεδο των 200 ανά ημέρα. Το ισοζύγιο εισιτηρίων – εξιτηρίων παραμένει κοντά στο 1 μεσοσταθμικά.

Στοιχεία για self-tests

Σχετικά με την παρέμβαση Δημόσιας Υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-tests μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 55 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,7 εκατομμύρια πολίτες. Έχουν γίνει 41 εκατομμύρια ηλεκτρονικές δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματίες υγείας είναι 115.000.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist