Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΘα αποχωρήσει τον Ιανουάριο ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Βραχασίου

Θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Βραχασίου

Από

Ημερομηνία

Προς αποχώρηση από την θέση του προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου  τον Ιανουάριο του 2022 βαίνει ο Κωστής Κυβερνητάκης.

Βάσει όσων ελέχθησαν κατά τη διάρκεια και του πρόσφατου τοπικού συμβουλίου, ο νυν πρόεδρος από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους θα παραχωρήσει τη θέση του στον τοπικό σύμβουλο και νυν αντιπρόεδρο Γιάννη Κυριακάκη στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε γίνει προ δύο ετών μεταξύ τους, όταν και είχαν συγκεντρώσει τον ίδιο αριθμό ψήφων στις εκλογές και είχαν συμφωνήσει ο κ. Κυβερνητάκης να καταλάβει τη θέση μετά από κλήρωση για την πρώτη διετία και ο κ. Κυριακάκης την δεύτερη.

Όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Κυβερνητάκης στην ΑΝΑΤΟΛΗ, από τη στιγμή που και ο νυν αντιπρόεδρος επιθυμεί την τήρηση των συμφωνηθέντων, ο ίδιος από 1/1//2022 θα παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου. «Θα αλλάξω γνώμη μόνο εάν αλλάξει γνώμη και ο κ. Κυριακάκης», ανέφερε ο νυν πρόεδρος.

Χαιρετισμός του νέου Αντιδημάρχου Μ. Λεμπίδη

Σημειώνεται, ότι πριν από την έναρξη του συμβουλίου, ο νέος Αντιδήμαρχος διαχείρισης δημόσιου χώρου και ακίνητης περιουσίας του Δήμου Αγίου Νικολάου Μανόλης Λεμπίδης τοποθετήθηκε με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Ευχαρίστησε το συμβούλιο «για την άριστη και απρόσκοπτη συνεργασία που είχαμε για το καλό της Κοινότητας Βραχασίου και για την προώθηση θεμάτων τόσο της καθημερινότητας, όσο και σημαντικών έργων ανάπτυξης για την περιοχή», αλλά και τους πολίτες της περιοχής «για τη συνεργασία τους στην επίλυση πολλών προβλημάτων της καθημερινότητάς μας».

Όπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε, το προηγούμενο διάστημα προωθήθηκε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο σε βάθος πενταετίας, «που από το 2022 θα αρχίσει να υλοποιείται με εντατικούς ρυθμούς».

Τόνισε δε ότι με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο ίδιος θα είναι σε θέση να προωθήσει μαζί με το συμβούλιο ακόμη καλύτερα τα τρέχοντα προβλήματα της Κοινότητας και τα έργα που έχουν προγραμματίσει να γίνουν: βιολογικό Σισίου και Μιλάτου, βρεφονηπιακό σταθμό, αθλητικούς χώρους, ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις, έργα πνοής από τις υπηρεσίες του Δήμου, αντικαταστάσεις και προεκτάσεις δικτύου της ΔΕΥΑΑΝ, παραλιακό μέτωπο, λιμάνι, κά…

«Θα μπορούσαμε ίσως να κάνουμε περισσότερα, αλλά θεωρώ ότι προσπαθήσαμε και θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για τα επόμενα δύο χρόνια», είπε κλείνοντας ο κ. Λεμπίδης.

Οδός Κώστα Μαντωνανάκη

Εξάλλου, από το συμβούλιο εγκρίθηκε ομόφωνα η μετονομασία του δρόμου από την παραλία του Μπούφου στο Σίσι μέχρι μπροστά από το ξενοδοχείο «Καλημέρα Κρήτη» σε οδό «Κωνσταντίνου Μαντωνανάκη». Πρόκειται για μια ενέργεια της Κοινότητας προς τιμήν του αείμνηστου επιχειρηματία του τουρισμού που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο.

Επίσης, εγκρίθηκε από την Κοινότητα το αίτημα για μετονομασία δρόμου στο Σίσι σε οδό Οπλαρχηγού Γεωργίου Γιαναδάκη, που κατέθεσε εγγονός του.

Από το συμβούλιο ομόφωνα εγκρίθηκε, τέλος, η παραχώρηση της αίθουσας του Πολυχώρου στο Σίσι σε αθλητικό όμιλο ταε κβο ντο από τον Μοχό, που έκανε σχετικό αίτημα για να την χρησιμοποιεί τρεις φορές σε εβδομαδιαία βάση.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα