Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

Στη Σητεία ο Πλακιωτάκης – Θα επισκεφθεί σεισμόπληκτες περιοχές -Η ΕΕ έτοιμη για παροχή διεθνούς βοήθειας

Στη  Σητεία μετέβη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης για να επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 8,2 χιλιόμετρα με επίκεντρο την υποθαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Σήμερα το πρωί στις 9:00 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη στο δημαρχείο της πόλης όπου και θα εκκινήσουν την περιοδεία τους στις πληγείσες περιοχές.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο της Σητείας με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων τοπικών φορέων με στόχο τη συμβολή του ΥΝΑΝΠ Γιάννη Πλακιωτάκη στην άμεση λύση των προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να κινητοποιήσει διεθνή βοήθεια «εάν είναι απαραίτητο» ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς μετά τον σεισμό στην Κρήτη. Ειδικότερα, σημείωσε: «Μετά τον σεισμό 6,3 Ρίχτερ που έπληξε το νησί της Κρήτης στην Ελλάδα, σήμερα το πρωί, το Ευρωπαϊκό Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης έχει έρθει σε επαφή με τις ελληνικές αρχές πολιτικής προστασίας. Είμαστε έτοιμοι να κινητοποιήσουμε τη διεθνή βοήθεια, εάν είναι απαραίτητο».

Σημειώνεται πως σε εφαρμογή τέθηκε άμεσα, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης, το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και ‘Αμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Σε περιοχές του δήμου Σητείας, με επίκεντρο τον Ξερόκαμπο καταγράφηκαν κατολισθήσεις και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Γουλιδάκη, μηχανήματα του δήμου απομάκρυναν βράχους που έχουν πέσει σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Τέλος, ακραία καιρικά φαινόμενα στην Περιφέρεια Κρήτης προβλέπει η ΕΜΥ σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Πρόκειται για την έλευση του καιρικού συστήματος με το όνομα Μπάλλος, που κύρια χαρακτηριστικά θα έχει τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εμφανιστούν από τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου. Με ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωσε ότι όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα της Περιφέρειας, που αποτελούν τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist