ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΞεκίνησαν οι έλεγχοι από τα δημόσια κτίρια -κατατίθενται αιτήσεις ιδιωτών στο...

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι από τα δημόσια κτίρια -κατατίθενται αιτήσεις ιδιωτών στο δήμο Σητείας

Από

Ημερομηνία

Ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης από αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου  οι έλεγχοι στα δημόσια κτήρια του Δήμου Σητείας, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση της 12ης Οκτωβρίου. Προηγήθηκε σύσκεψη με το Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Παπαδάκη.

Πρώτος έλεγχος έγινε στο κτήριο που στεγάζεται το Δημαρχείο Σητείας. Ακολούθησε αυτό του πρώην ΚΕΓΕ Σητείας, όπου λειτουργεί το γραφείο Κτηματολογίου, ενώ ελέγχθηκε και ο χώρος όπου στεγάζεται κι αναμένεται να λειτουργήσει το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Σητείας.

Σειρά είχαν στην συνέχεια τα κτίρια των σχολικών μονάδων της Σητείας.

Η διαδικασία των ελέγχων των δημόσιων, δημοτικών κτηρίων θα συνεχιστεί από σήμερα, Παρασκευή  το πρωί.

Με την προσθήκη κλιμακίων  θα ξεκινήσουν οι  έλεγχοι και στα  ιδιωτικά κτήρια που έχουν δημιουργηθεί ζημιές, ρωγμές. Μέχρι και χθες  νωρίς το μεσημέρι οι σχετικές αιτήσεις πολιτών  έφθαναν  τις 70.

«Οι έλεγχοι»,  ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, «είναι σε εξέλιξη. Από την ημέρα του σεισμού και δη την επόμενη, πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες  από 6 συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΥΔΟΜ με σκοπό να προλάβουμε καταστάσεις. Να εντοπιστούν κάποιες  τυχόν επικίνδυνες επιπτώσεις από το σεισμό  και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να προλάβουμε καταστάσεις.

Τα πρώτα συμπεράσματα είναι ότι ασφαλώς υπάρχουν ζημιές, ρωγμές ίσως και αστοχία τοιχοποιίας, αλλά δεν  υπάρχει επικινδυνότητα για καταρρεύσεις , κτήρια που θα βγουν ακατάλληλα. Τουλάχιστον σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις. Η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου θα συνεχίσει το έργο της και θα ενημερωθούμε εγγράφως για το τί μέλλει γενέσθαι. Πρέπει να ακολουθηθεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου για να είμαστε σίγουροι ότι πράγματι έχουμε εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλο τον κόσμο».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πρόσφατα άρθρα