Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΟλοκληρώθηκαν οι διήμεροι αγώνες ποδηλασίας στον Αγ. Νικόλαο (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκαν οι διήμεροι αγώνες ποδηλασίας στον Αγ. Νικόλαο (φωτογραφίες)

Από

Ημερομηνία

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες διεξήχθησαν το Σάββατο και την Κυριακή ποδηλατικοί αγώνες στον Άγιο Νικόλαο που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός όμιλος Αγίου Νικολάου.

Δεκάδες αθλητές από όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα συμμετείχαν το Σάββατο στην ανάβαση Καθαρού και την Κυριακή στο σιρκουί Αγίου Νικολάου.

Από το λιμάνι Αγίου Νικολάου, στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου, δόθηκε η εκκίνηση ανάβασης στο Καθαρό Κριτσάς. Οι ποδηλάτες πέρασαν από τη γέφυρα της Λίμνης και συνέχισαν προς την οδό Παλαιολόγου.

Την Κυριακή διεξήχθησαν οι αγώνες στον Άγιο Νικόλαο. Σε ένα από τα πιο θεματικά και τεχνικά σιρκουί με πολλές στροφές, ανηφόρες, κατηφόρες ο νικητής εκτός από γρήγορος και δυνατός καλείται να είναι και καταπληκτικός χειριστής του ποδηλάτου. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Αγίου Νικολάου, την κεντρική πλατεία, τη Μαρίνα και την περιοχή της Κιτροπλατείας.

 

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο FB:

Σε δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του ΠΟΑΝ κ. Δημήτρης Μανώλης ανέφερε: «Οι δύο αγώνες που διοργανώθηκαν είχαν τοποθετηθεί στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας από την αρχή της χρονιάς. Λόγω της πανδημίας περιμέναμε μέχρι τελευταία στιγμή για να διαπιστώσουμε το κατά πόσο υφίσταται η δυνατότητα να διοργανώσουμε τους αγώνες. Οι περιορισμοί που υπήρχαν και υπάρχουν είναι αρκετοί και σοβαροί. Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών και αδειών για την πραγματοποίηση τους. Ευτυχώς για εμάς σε όσους αποταθήκαμε μας βοήθησαν πολύ, μας εξυπηρέτησαν άμεσα και γρήγορα δίνοντάς μας τις απαραίτητες εγκρίσεις».

Πρόσφατα άρθρα