ΑρχικήVideo2ο Δημοτικό Σχολείο: Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στο κυκλοφοριακό πάρκο (βίντεο)

2ο Δημοτικό Σχολείο: Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στο κυκλοφοριακό πάρκο (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Μια εξαιρετικά σημαντική δράση παρακολούθησαν οι μαθητές της 6ης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου. Στο Κυκλοφοριακό Πάρκο του Αγίου Νικολάου έκαναν ένα μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής.

◼ Το μάθημα το διοργάνωνε το Σχολείο, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την Ένωση Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτου και Μοτοσικλετιστών Νομού Λασιθιού. Παρευρέθηκαν οι εκπαιδευτές οδηγοί Αντώνης Στεφανάκης, Γιώργος  Στεφανάκης Γιώργος και Σωκράτης Διαμαντόπουλος.

«Με τη δράση αυτή απευθυνόμαστε στα παιδιά της 6ης τάξης του 2ου Δημοτικού αλλά και στους γονείς τους ώστε να ευαισθητοποιηθούν όσον αφορά τη χρήση της ζώνης ασφαλείας» μας λέγει ο εκπαιδευτής Αντώνης Στεφανάκης. «Αφορά τα ίδια τα παιδιά αλλά και τους υπόλοιπους επιβάτες του αυτοκινήτου, που τυχόν θα εμπλακούν σε ατύχημα. Για τον λόγο αυτό έχουμε φέρει στο Κυκλοφοριακό Πάρκο το ειδικό όχημα με το οποίο κάνουμε επίδειξη προσομοίωσης ανατροπής οχήματος. Τα παιδιά βλέπουν και διαπιστώνουν πως η ζώνη ασφάλειας μπορεί να σώσει τη ζωή μας. Παράλληλα έχουμε και τη δράση προσομοίωσης μέθης, τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά παρατηρούν πόσο πολύ θα επηρεαστεί η οδήγησή μας ακόμα και με πολύ μικρή κατανάλωση αλκοόλ, πως αλλάζει η όρασή μας και έτσι επηρεάζεται η συμπεριφορά μας πάνω στο οδικό περιβάλλον».

◼ Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο διευθυντής του Σχολείου κ. Γιώργος Μαμάκης και οι δασκάλες Αλεξία Κοζύρη, Αναστασία Γκίκα και Ειρήνη Πολυχρονίδου, καθώς και η κ. Άρτεμις Κουγιούτα εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.
ΛΕΩΝ.Κ.

Πρόσφατα άρθρα